Biologische Geleisuiker 2 : 1 van Naturata
8 x 500 g
BIO-keurmerk
Naturata geleersuiker 2:1 gemaakt van rietsuiker en pure appelpectine, zonder conserveermiddelen, zonder citroenzuur. Voldoende voor 1 kg fruit.
Bijzondere kenmerkenSamen met myclimate compenseren Naturata de CO2-uitstoot die ontstaat tijdens de productie en het transport van dit product.
gebruikNaturata geleersuiker, gemaakt van rietsuiker en appelpectine, is ideaal voor het maken van jam, conserven en gelei.
ProductieRuwe rietsuiker wordt verbouwd door biologische boeren in Zuid- en Midden-Amerika, en zelfs in Azië. De klimatologische omstandigheden in Zuid- en Midden-Amerika en in Azië zijn optimaal voor de teelt van suikerriet. Omdat suikerriet direct na de oogst verwerkt moet worden, haalt Naturata de grondstof uit de regio waar zich een suikerfabriek bevindt die het betreffende type suiker kan produceren. Na de oogst wordt het suikerriet ontdaan van zijn bladeren, geplet, meerdere malen tussen eenvoudige rollen geperst en ten slotte geperst. De vezeldelen worden eruit gefilterd. Na het reinigen wordt het suikerrietsap eenvoudigweg ingedikt bij lage temperaturen en een lichte onderdruk. De zeer geconcentreerde siroop wordt gemengd met een paar kristallen ongeraffineerde suiker, zodat de suiker kristalliseert. Wanneer de suikerkristallen een bepaalde grootte hebben bereikt, worden ze uit het overgebleven dikke sap gecentrifugeerd, gedroogd, gezeefd en verpakt. Het melassegehalte is daarom lager dan in Sucanat-rietsuiker. De kleinere kristallen en de lichtere kleur vergeleken met Demerara komen door de langere verwerkingstijd. Naturata geleersuiker wordt gemaakt van ruwe rietsuiker gemengd met pure appelpectine. Het bevat geen hulp- of additieven.