Biologische Psyllium vezels van Mattisson
1 x 90 g
BIO-keurmerk
Psyllium (Vlozaad) bestaat uit de zaadhuiden van zaden van de psyllium plant. Psyllium bestaat voor meer dan 80% uit niet-verteerbare vezels, waarvan 70% oplosbare vezels en 30% onoplosbare vezels. Psyllium vormt een gel als het in contact komt met water en kan wel tien keer het eigen drooggewicht aan water opnemen. Een voordeel van psyllium boven andere oplosbare vezels is dat psyllium in mindere mate wordt gefermenteerd door de darmflora en daardoor minder aanleiding geeft tot klachten als een opgeblazen gevoel en winderigheid.
Psyllium ondersteunt een natuurlijke stoelgang* en draagt bij tot een vol gevoel*.
Het belang van vezelsVezels zijn erg belangrijk voor de darmen: ze zorgen voor een volumineuze darminhoud en daarmee een beter verzadigingsgevoel, betere darmperistaltiek en een betere ontlasting. De gemiddelde vezelconsumptie ligt in Nederland op 20 gram per dag, terwijl dit idealiter minimaal 50 gram zou moeten zijn.
Psyllium als bindmiddel in glutenvrij broodPsyllium kan worden gebruikt als bindmiddel in glutenvrij brood wegens de sterk absorberende eigenschappen. Deze eigenschap vervangt de werking die gluten normaalgesproken hebben.
Zorg bij het gebruiken van Psyllium voor voldoende vochtinname.
Gebruik en bewaren1 à 2 theelepels mengen met water, yoghurt of vruchtensap. Dikt in! Niet geschikt voor kinderen en mensen met slikproblemen.
Koel, droog en gesloten bewaren.