Biologische Gedroogde Abrikozen van De Nieuwe Band1 x 1 kgBIO-keurmerkProef de natuurlijke zoetheid van deze ongezwavelde abrikozen die zijn gedroogd onder de zon van Malatya, een hoogvlakte in het zuidoosten van Turkije. Er werken 80 abrikozenboeren samen in een speciaal project van Rapunzel, de organisatie die de abrikozen verwerkt en aan de Nieuwe Band levert. Rapunzel steunt en begeleidt de boeren intensief in zgn. hand-in-hand pojecten. Zo zorgen ze samen voor de selectie van de allerlekkerste abrikozen. De verpakking is gemaakt van polypropeen en soms een klein laagje polyetheen. Beide zijn volledig recyclebaar.
Abrikozenamuse met roomkaas en maanzaad
Omschrijving:
15 min.
ca. 20 stuks
Ingrediënten:
gedroogde abrikozen;
maanzaad;
een mespuntje cayennepeper;
een zachte roomkaas, bijvoorbeeld mascarpone.
Dit recept is heel simpel om te maken en tegelijk heel erg lekker. Leuk om als hapje te serveren voor het voorgerecht, of als feestelijk borrelhapje!
Bereiding:
Meng de cayennepeper goed door de roomkaas. Als je een spuitzak tot je beschikking hebt, vul je deze met de zachte roomkaas en maak je "torentjes" op de abrikozen. Ben je niet in het bezit van een spuitzak, schep dan een lepeltje roomkaas op de abrikoos.
Doe het maanzaad in een kommetje en doop daar voorzichtig de belegde abrikoos in. Rangschik de abrikozen naast elkaar op een schaal en klaar zijn je amuses!
Het resultaat is een oogstrelend hapje met een bijzonder smakenpalet: het zachte en romige van de mascarpone, het zoete en stevige van de abrikoos, het pittige van de cayennepeper en het fijne notige van het maanzaad. Experimenteer vooral ook met andere (meer hartige) kaassoorten.
Recept: Welmoed Wijma
Voor meer recepten zie website de Nieuwe Band.