Biologisch Tofu (firm & silken) van Clearspring 12 x 300 grBio-keurmerkDeze voorverpakte "firm and silken" tofu is net als verse tofu zacht van structuur en mild van smaak. De tofu is zo zacht dat je `m ook kunt gebruiken als vervanger voor melk-producten en ei of voor zoete toepassingen. Ongekoeld te bewaren dus ideaal om altijd in je keukenkastje te hebben! De tofu is zeer veelzijdig te gebruiken in de meest uiteenlopende gerechten. Denk hierbij aan een tofu-tomatensalade, tofu-cake of zo uit het pakje met een sesamdressing. De tofu wordt in Japan geproduceerd aan de voet van de `Mount Fuji`. De producenten, die al 20 jaar tofu maken, maken de tofu van biologische sojabonen en bronwater dat afkomstig is van een natuurlijke bron op de berg zelf. Het stremsel voor de tofu is `nigari` (magnesiumchloride). Dit wordt op een natuurlijke manier verkregen door zeewater te verdampen en de nigari van het overgebleven zout te scheiden. De tofu is houdbaar gemaakt door een verhittingsproces.
Voor meer informatie over recepten met tofu zie de website van Clearspring