Biologische Gepelde Tomaten van Campo12 x 400 grBio-keurmerkItaliaanse gepelde tomaten van gecontroleerde biologische teelt.Onmisbaar ingredient voor soepen en sauzen als vers niet voor handen is. Elk blik te openen zonder blikopener.
Spaghetti alla Puttanesca
Omschrijving:
20 minuten
2 personen
Ingrediënten:
6 ansjovisfilets;
1 teentje knoflook;
1 blik gepelde tomaten;
100 gram kalamata-olijven zonder pit;
een halve of 1 gedroogd rood pepertje;
bladpeterselie;
200 gram spaghetti;
1 eetlepel kappertjes;
1 eetlepel olijfolie.
Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Plet het teentje knoflook, snij het in kleine stukjes en laat het zachtjes bakken in de olijfolie. Doe de ansjovisfilets erbij en wacht tot ze "smelten". Verkruimel het pepertje eroverheen. Voeg dan de gepelde tomaten toe. Maak (bijv. met een houten lepel) de tomaten stuk en doe dan de kappertjes en de in stukjes gesneden olijven erbij.
Laat 10-15 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in ruim kokend water volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Hak de bladpeterselie fijn (alleen de blaadjes). Meng de spaghetti goed met de saus en dien het gerecht op met de gehakte peterselie eroverheen!
Recept: Welmoed Wijma
Dit gerecht komt van de website van de Nieuwe Band