Biologische Mandarijn rood eth olie van Chi
1 x 10 ml
BIO-keurmerkMandarijn rood is een essentiële olie, die verkregen is via koude persing van de schil van de rijpe mandarijnvrucht. De citrusfamilie omvat ongeveer 16 soorten, die allemaal inheems zijn in Zuid Oost Azië en de Pacific. De C. reticulata is een kleine boom tot 8 meter hoog met glimmende, langwerpige bladeren en witte bloemen. Oorspronkelijk komt de boom uit China, maar de boom is tegenwoordig veel te vinden rond de Middelandse zee en Florida. De vruchten van deze boom zijn zoals welbekend geel tot oranje en bevatten zoet vruchtvlees. De naam mandarijn komt uit China waar het fruit als traditioneel cadeau aan de mandarijnen gegeven werd. De rode mandarijn is een ondersoort en wordt minder aangeboden dan de gewone mandarijn. De opbrengst van de olie is voor mandarijn maximaal 0,8%. Dit houdt in dat er voor 1 liter olie al snel 120 kg schillen nodig zijn. Na de koude persing van deze schillen blijft een groengeel tot oranje olie over met een karakteristieke frisse en sterk zoete geur. De geur wordt eigenlijk door iedereen wel gewaardeerd, maar vooral kinderen zijn dol op de zoete geur.Als smaakstof kan mandarijn toegevoegd worden aan bijvoorbeeld honing. Voeg 1 tot 2 druppels rode mandarijnolie toe aan een potje honing. Neem ’s avonds 1 theelepel honing gemengd in warm water voor een goede nachtrust.