Biologische Tarwebloem type 1 zacht gentil rosso van IL CERRETO
10 x 1 kg
BIO en Demeter-keurmerk
Gentil Rosso Type 1 biologische biodynamische zachte tarwebloem wordt gemalen in onze eigen molen. Rijker aan vezels en mineralen dan geraffineerde Type 0 en Type 00 meelsoorten, is het uitstekend geschikt voor brood, pizza en gerezen desserts. Gentil Rosso is een oude zachte tarwesoort uit Toscane . De aren bereiken een hoogte van 1,5 m.
De meelsoorten die we bij Il Cerreto produceren, worden gemaakt van grondstoffen die biologisch en biodynamisch geteeld zijn. Dit garandeert onze klanten een uitstekend eindproduct, met superieure eigenschappen en geproduceerd met respect voor het milieu. In onze webshop vindt u diverse soorten meel, van kikkererwtenmeel tot eenkoorn, van hermalen durumtarwegriesmeel tot eeuwenoud Turanico-tarwemeel.
We horen vaak over verschillende soorten tarwebloem, maar wat is het verschil tussen zachte tarwe en durumtarwe? Zachte tarwebloem is het resultaat van het malen van zachte tarwe, terwijl wat we gewoonlijk durumtarwebloem noemen eigenlijk niets meer is dan griesmeel, verkregen door het malen van durumtarwe. De twee bloemsoorten hebben verschillende eigenschappen: zachte tarwebloem is lichter van kleur, terwijl durumtarwebloem, rijker aan carotenoïden en antioxidanten, geel is.
De indeling van meelsoorten in de typen 00, 0, 1, 2 en volkoren tarwe verwijst naar de mate van verfijning en zeefing van het meel dat uit zachte tarwe wordt verkregen. Type 0 en 00 duiden op een product dat geen zemelen of kiemen bevat, terwijl meelsoorten van type 1 en type 2 deze gedeeltelijk behouden. Volkorenmeel behoudt alle delen van de korrel. Vergeleken met de meelsoorten van type 0 en 00 die we het meest gebruiken in de keuken, is biologische zachte tarwemeel van type 1 een goed alternatief voor de consumptie van een product dat rijker is aan vezels, mineralen en andere nuttige voedingsstoffen. Bovendien malen we in onze molen in Toscane uitsluitend met stenen om de voordelen van de tarwekorrel zoveel mogelijk te behouden.
Waarvoor wordt type 1 zachte tarwebloem gebruikt?Zachte tarwebloem type 1 is perfect voor alle soorten gebak, zowel zoet als hartig. Deze bloem kan ook gebruikt worden voor pizzadeeg, eventueel met zuurdesemstarter en een langere rijstijd: zo wordt je deeg beter verteerbaar. Als je van de traditionele Margherita pizza houdt, raden we je aan om je bodem te beleggen met biologische biodynamische tomatensaus: het resultaat zal verbluffend zijn.