Biologisch Amandelmeel van De Nieuwe Band1x 1 kgBio-keurmerkAmandelmeel van amandelen uit biologische teelt. Amandelmeel is van nature glutenvrij, maar kan sporen van gluten bevatten, omdat het verpakt is in een ruimte waar ook gluten-bevattende producten worden verpakt. De verpakking is gemaakt van polypropeen en soms een klein laagje polyetheen. Beide zijn volledig recyclebaar.
Glutenvrije aardbei-muffins met kokosmeel
Omschrijving:
10 minuten (+ 20- 25 min. in de oven);
8 muffins;
veganistisch;
glutenvrij.
Ingrediënten:
50 gram kokosmeel;
25 gram amandelmeel;
1 eetlepel arrowroot;
1 theelepel bakpoeder;
1 eetlepel kokosbloesemsuiker;
1/2 theelepel kaneel;
1 eetlepel vanille-extract;
1 eetlepel kokosolie;
125 gram aardbeien;
4 eieren;
snufje zout.
Zomerse, glutenvrije aarbeienmuffins, gemaakt met kokosmeel. Dit recept is van Lianne van Focus on Foodies. een mooi kookblog met focus op tarwevrije, glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije recepten. Zij probeerde de kokosmeel van de Nieuwe Band uit en maakte er deze heerlijke muffins van.
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom.
2. Smelt de kokosolie en klop in een andere kom de eieren op. Doe de kokosolie en de eieren bij de droge ingredienten, samen met het vanille-extract en meng even goed door, met bijvoorbeeld een handmixer.
3. Schep als laatste de aardbeitjes door het beslag en verdeel het mengsel over de vormpjes. Het beslag rijst niet zoveel, dus je vormpjes mogen best vol zitten als je grote muffins wilt.
4. Bak ongeveer 20-25 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen voor je ze opsmikkelt. Geniet ervan!
Kokosmeel is overigens van nature glutenvrij, maar het kokosmeel van de Nieuwe Band kan sporen van gluten bevatten, omdat het verpakt is in een ruimte waar ook gluten-bevattende producten worden verpakt.
Zie voor nog meer recepten de website van de Nieuwe Band.