Biologische Thaise oestersaus van Onoff spices!
12 x 200 ml
BIO-keurmerk
Een flesje oestersaus van Onoff Spices zit boordevol smaak van echte oesters, duurzaam gekweekt in de zuidelijke Thaise regio`s Songkhla en Pattani. De oesters worden in de Golf van Thailand via aquacultuur gekweekt. Het zeewater in zuidelijk Thailand is veel schoner dan rond de meeste andere plekken in Thailand. We werken met vaste kwekerijen die we samen met de Thaise Earth Net / Green Net Foundation hebben uitgekozen. Earth Net Foundation is een Thaise non-profit organisatie die biologische landbouw en het maken van natuurlijke producten stimuleert en begeleidt. Earth Net controleert ook of de bij Onoff Spices betrokken kwekers zich aan de afspraken houden en de dieren op duurzame wijze kweken. Een oester begint als larfje, ook wel oesterbroed genoemd. Als hun schelp zich ontwikkelt en zwaarder wordt, zakken ze naar de bodem. Daar hechten ze zich bijvoorbeeld aan oude schelpen en groeien rustig verder. De oesters die wij gebruiken groeien in een afgeschermd stuk zee dat wel in verbinding staat met de open zee. Veel ruimte hebben oesters niet nodig. Ze leven in voedselrijk water dat door hun kieuwen spoelt. Zo nemen ze plankton en kalk op om van te leven en tegelijkertijd zuiveren ze het water. De oesters worden met de hand geoogst. Er wordt dus niet met machines en netten naar oesters gedregd. Op deze manier is sprake van een niet milieu belastende vorm van oogsten en blijft de populatie voldoende in stand voor toekomstige productie.