Biologische Szechuan Peper van De Theefabriek
1 x 500gr
BIO-keurmerk
Voor bulk producten gelden dagprijzen. Als de prijs afwijkt nemen wij vooraf contact met u op.
De specerij is geen echte peper. Men gebruikt de gedroogde doosvruchten van Zanthoxylum piperitum. Dit behoort tot de wijnruitfamilie (Rutaceae), waartoe ook de citrussen behoren.
Szechuanpeper is een specerij die gebruikt wordt in de Chinese keuken en in de keukens van Tibet, Bhutan, Nepal, Japan en de Konkani, een volk in India. Het is genoemd naar de Chinese provincie Sichuan, die bekend staat om haar pittige keuken.
Szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en is niet zozeer pittig, maar creëert bij aanraking met de tong tijdelijk een tintelend, verdovend, effect. Szechuanpeper wordt vooral gebruikt bij visgerechten, maar ook bij kip, konijn of kalfsvlees en wordt ook toegepast in zoete gerechten. Een sambal van deze "peper" wordt vaak geserveerd bij babi pangang.