Biologische Zwarte quinoa van GreenAge
6 x 400 g
BIO-keurmerk
Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant met rood-oranje pluimen. De naam ?quinoa? komt uit het Quechua, de oorspronkelijke taal van de Inca?s, en betekent ?Moedergraan? of ?Supergraan?. De Inca?s verbouwden quinoa al 5.000 jaar geleden op de extreme hoogtes van het Andesgebergte. Ze maakten quinoa klaar als rijst en beschouwden het als hun ?heilige voeding.?
Tegenwoordig behoort quinoa tot de ?superfoods? vanwege de uitzonderlijk hoge voedingswaarden. En we zijn zo ver dat je quinoa op tientallen, zo niet honderden manieren bereiden kunt. Wat denk je van quinoa-salade met granaatappel en verse munt? Of van quinoa ?? la risotto? met paddenstoelen en peterselie?
Gebruik Spoel de quinoa af. Breng in een pan 2 delen water voor 1 deel quinoa aan de kook. Doe de quinoa in de pan zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes koken totdat het water geabsorbeerd is. Gebruik 50-80 gram rauwe quinoa per persoon.