Biologische Penne spelt bloem van Naturata
9 x 500 g
BIO en Demeter-keurmerk
De witte speltpasta is gemaakt van meel type nummer 812. Om het deeg te produceren, wordt meel continu gemengd met water en gekneed totdat de vereiste consistentie is bereikt om het deeg door de juiste matrijzen te laten persen. Tijdens elke fase van het droogproces wordt ervoor gezorgd dat het vocht niet te snel aan de pasta wordt onttrokken om de vormen een goede oppervlaktestructuur te geven. Afhankelijk van de vorm liggen de droogtemperaturen tussen de 70 en 100 °C.
Al meer dan 30 jaar is de Demeter-spelt voor Naturata`s speltpasta afkomstig van een Demeter-producentenvereniging van ongeveer 25 boeren in de regio Schwäbische Alb in Baden-Württemberg. Tijdige leveringsafspraken, eerlijke prijzen en betrouwbare afnameverplichtingen garanderen de boeren een financiële basis voor hun bedrijfsvoering. Voorafgaand aan het zaaien worden de benodigde graanhoeveelheden afgesproken, zodat de vruchtwisseling hierop kan worden afgestemd. De bodem- en klimatologische omstandigheden in de regio Schwäbische Alb zijn ideaal voor het kweken van de traditionele speltvariëteiten die Naturata-pasta zijn delicate, nootachtige smaak geven. Het verwerkingsbedrijf waar de pastaproducten worden gemaakt, bevindt zich op slechts enkele kilometers afstand. Korte transportroutes en productie volgens strikte biodynamische criteria dragen bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. In samenwerking met myclimate compenseert Naturata alle CO2-uitstoot die ontstaat tijdens de productie en het transport van haar pastaproducten en verpakkingen.