Biologische Udon van TerraSana
6 x 250 g
BIO-keurmerk
Udon is een lichte en smakelijke tarwespaghetti die vooral in de warmere jaargetijden gegeten wordt. De udon spaghetti is in Japan al populair sinds de Muromachi periode (1392 - 1573). Bovendien is het snel en gemakkelijk klaar te maken.
Muso heeft ook een pastalijn ontwikkeld met bruine rijstmeel en quinoa meel. Bruine rijst en quinoa zijn heerlijke, voedzame granen die steeds populairder worden.
Fabricageproces van udon: 1. Voltarwemeel en zout worden langzaam gemengd in speciaal voor dit doel ontworpen mixer. (20 minuten in de zomer en 40 minuten in de winter). De gluten ontwikkelen zich door de warmte van natuurlijke fermentatie.
2. Via transportbanden wordt een grote hoeveelheid deeg overgebracht naar draaiende cilinders.
3. In deze 20 meter lange straat wordt het deeg met gebruikmaking van diverse, met brons bedekte, cilinders langzaam tot dunne vellen geperst
4. Door een getande cilinder wordt het deeg in dunne reepjes pasta gesneden
5. De pasta gaat dan naar een droogkamer waar het ongeveer 50 uur de tijd krijgt om te drogen.