Biologische Kuwa matcha moerbeiblad van Clearspring
10 x 40 g
BIO-keurmerk
Kuwa is Japans voor moerbei en matcha is Japans voor gemalen thee. Net zoals de bekende matcha is kuwa matcha een helder groen fijn gemalen poeder wat al eeuwen wordt gedronken in Japan. Alleen de kuwa matcha is niet gemaakt van theebladeren, maar van moerbeiblad. Dit zorgt voor een cafeïnevrije matcha met een verfijnde gebalanceerde smaak, de smaak doet denken aan matcha maar is wat milder en zoeter. De moerbeibladeren worden geteeld in de Japanse prefectuur Kagoshima. Hier zorgt vulkanische aarde en een vochtig klimaat voor perfecte groeiomstandigheden. Wanneer de bladeren zijn geoogst worden deze gestoomd, gedroogd en vermalen.
Voeg 1/4 theelepel kuwa matcha toe aan 70 ml warm water en verroer goed, bij voorkeur met een matcha klopper. Voor een kuwa matcha latte voeg 1 theelepel kuwa matcha toe aan 2 eetlepel wam water en verroer goed. Vul aan met een plantaardige drink en verroer. Ook te gebruiken als smaakmaker voor bijvoorbeeld baksels, desserts en smoothies.