Biologische Groene Thee Matchan Kotobuki Japan van De Theefabriek
1 x 0,5 kg
BIO-keurmerk
De bakermat van Matcha ligt in China, rond het jaar 1000. Pas enkele eeuwen later kwam de Matcha naar Japan.
Kotobuki is een Japans woord dat "lang leven" of "geluk" betekent. Bij matcha wordt "Kotobuki" vaak gebruikt om premium of ceremoniële kwaliteit matcha aan te duiden. Het is een eerbetoon aan de hoge kwaliteit en de symbolische waarde die met deze thee wordt geassocieerd, zoals gezondheid en welzijn.
Onze Matcha Kotubuki is overduidelijk een premium kwaliteit voor de Japanse theeceremonie, met een lichte kruidigheid en een zeer zachte smaak.
Bereidingstips:Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 70ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 40ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).Matcha Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten, ... zoek maar eens naar Matcha-recepten op internet en leef je uit!