Biologische Kokosolie extra vierge van Amanprana
12 x 100 ml
BIO-keurmerk
7 redenen waarom alleen Amanprana kokosolie Extra Virgin+ is:Kokosolie wordt (extra) virgin genoemd als ze onbewerkt of ongeraffineerd is; als ze gemaakt wordt van de eerste persing van verse kokosnoten zonder toevoeging van chemicaliën. Voor Amanprana betekent ‘extra vierge’ veel meer:Na de oogst rusten de rijpe kokosnoten 45 dagen.Dit enzymatische proces verbetert de smaak en de kwaliteit van de uiteindelijke kokosolie.100% rauwe.Premium en (extra) vierge kokosolie worden vaak koudgeperst, maar dat is niet voldoende.Voor bijna alle premium en (extra) Virgin cocos oil wordt het vruchtvlees eerst door een droogtunnel gejaagd bij 90 à 110 graden. Dit is nefast voor de aanwezige verteringsenzymen. Die worden inactief. Daarna koud persen heeft dan nog weinig zin en is dan ook geen rauwe kwaliteit.Bij Amanprana wordt het vruchtvlees langzaam gedroogd bij een maximum van 45 graden!Voordelen? De actieve enzymen zorgen voor een gemakkelijke vertering van de koudgeperste Amanprana olie.Amanprana is langer houdbaar daar de vochtigheid max. 0,06% is (40% minder vocht dan de norm van 0,1%).48 uur verser dan vers garantie.Voor Amanprana worden de kokosnoten gepeld, versnipperd tot pulp, 24 uur gedroogd en vervolgens wordt de olie koud geperst. Dus in maximum 48 uur van pellen tot olie. Niemand doet ons dit na.Fair Trade Charter.Alleen in glas en met composteerbare etiketten. We gebruiken geen plastic.Hoe gebruik je de biologische extra vierge kokosolie van Amanprana?Amanprana kokosolie is erg veelzijdig. Deze olie wordt vaak gebruikt in de keuken om in te bakken en te frituren, maar ook in de badkamer is deze olie onmisbaar geworden. Als lichaamsverzorging is hij door zijn veelzijdigheid echt een alleskunner.