Biologische Koffiecups smooth van Simon Lévelt
10 x 10 stk
BIO-keurmerk
Een volle koffie met een intense smaak. Proef hints van pure chocolade en het zoete van geroosterde hazelnoten. Deze soepele koffie is volledig in balans en is zeer geschikt voor het maken van een heerlijke cappuccino.
In onze Masterblends combineren we zorgvuldig geselecteerde arabica- en robustakoffiebonen met hoge cuppingscores die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De herkomst van de koffiemelanges varieert, waardoor elke variant zorgt voor een unieke en eigen smaakbeleving. Onze meesterblenders en branders roosteren de bonen precies zo lang en intens als nodig, zodat er een reeks van de mooiste dark roast blends ontstaat voor het zetten van de lekkerste espresso.
En dat alles 100% biologisch.
De Specialty Coffee Association beoordeelt premium biologisch koffiebonen op een schaal van 1 tot 100 door middel van cupping. Dit is een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden als specialty coffee. Specialty coffee die ook nog eens biologisch geteeld is, die vind je niet snel. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.
Alle Simon Lévelt arabicakoffies hebben een minimale SCA-score van 80. En ze zijn ook nog eens biologisch, daarom noemen wij het Premium Biologische Koffie.
Onze eigen branderij in Haarlem
Eenmaal beoordeeld is het aan de brander om het potentieel aan smaken optimaal uit de groene bonen te halen. Wij roosteren onze koffiebonen in onze eigen branderij in Haarlem. Onze brandmeesters hebben voor elke boon een brandprofiel dat het beste uit de boon naar boven haalt. Met liefde voor het vak orkestreren zij het brandproces van elke batch koffiebonen. Als een dirigent die het beste uit zijn orkest haalt, zo halen deze maestro’s het beste uit onze koffiebonen.
Met aandacht gekeurd door onze eigen Q-Grader
Een Q-Grader, die kun je gerust een échte koffiekenner noemen. De `Q` staat voor quality, Q-Graders keuren dus de koffie op kwaliteit. Elke koffie die je in ons assortiment vindt, is gekeurd door onze eigen Q-Grader: Sandra Hermsen. Er zijn maar zo`n 26 Q-Graders in Nederland, daar zijn we dus best een beetje trots op. Door te ruiken, kijken en te proeven geeft Sandra de koffie een score van 0 tot 100. Alleen arabicakoffie met een score van 80 of hoger maakt kans om als Simon Lévelt koffie verkocht te worden.