Biologische Koffiecups supreme van Simon Lévelt
10 x 10 stk
BIO-keurmerk
Ontdek deze krachtige extra dark koffiemelange met een robuuste smaak en stevige bite.
Een stoere, stevige koffie met een krachtige smaak. Proef kruidige tonen van laurier en ceder en de zachte bitters van pure chocolade. Deze koffie is robuust en aromatisch en heeft een pittige, intense smaak.
In onze Masterblends combineren we zorgvuldig geselecteerde arabica- en robustakoffiebonen met hoge cuppingscores die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De herkomst van de koffiemelanges varieert, waardoor elke variant zorgt voor een unieke en eigen smaakbeleving. Onze meesterblenders en branders roosteren de bonen precies zo lang en intens als nodig, zodat er een reeks van de mooiste dark roast blends ontstaat voor het zetten van de lekkerste espresso.
En dat alles 100% biologisch.
Onze Masterblends bestaan grotendeels uit arabicakoffie. Arabica wordt gekeurd volgens de SCA-methode (Specialty Coffee Association). De koffiebonen worden daarbij beoordeeld op een schaal van 1-100 door middel van cupping: een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden als specialty coffee.
Simon Lévelt arabicakoffies hebben altijd een minimale SCA-score van 80 en zijn biologisch. Daarom noemen wij het Premium Organic Coffee. Aan de arabicabonen worden biologische “Finest Natural Robusta” bonen toegevoegd met een hoge cupscore. Deze kwalitatieve robusta geeft de melange het gewenste krachtige smaakprofiel.