Biologische Oude Kaas Stormkracht van Terschellinger1 x ± 10 kgBio-keurmerk
Proef deze pittige en smeuïge 50+ kaas! De kaas heeft maar liefst 50-60 weken gerijpt. Drie biologische veehouders op Terschellinger laten hun koeien op weidegebied grazen met gevarieerde flora en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk. Dat levert de typische zachte smaak van Terschellinger kaas. Ook wordt de kaas gemaakt op het eiland in Oosterend, het meest oostelijke dorpje van Terschellinger. Kaasmaker Jan-Willem Zeilstra maakt hier diverse varianten heerlijke kaas.Terschelling is een van de eilanden die het kostbare waddengebied omzomen. Het toepassen van biologische landbouw en veeteelt is van groot belang om in dit natuurgebied de balans niet te verstoren. Drie biologische Terschellinger veehouders leveren melk aan kaasmakerij `De Terschellinger`. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas. Kaas met een goed gevoelZo´n 100.000 kg Terschellinger kaas vindt jaarlijks zijn weg naar huisverkoop, Terschellinger winkels en restaurants en verschillende natuurwinkels in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.
Onze ronde biologische kaas is geprijsd op basis van een gemiddeld gewicht. Naarmate een kaas langer ligt, vermindert het gewicht en versterkt de smaak.Wanneer het werkelijk gewicht afwijkt, nemen wij voor verzending contact met u op.