Biologische Kardemompeulen van De Theefabriek
6 x 100 gram
BIO-keurmerk
Kardemompeulen hebben een frisse, bloemige smaak met een warm, krachtig en pikant aroma. Kardemom bestaat uit een groene peul gevuld met kleine zwarte zaadjes met een intense, frisse smaak. Het gebruik van kardemom versterkt zowel hartige als zoete smaken.
Kardemom is een belangrijk ingredient in kruidenmixen zoals Afrikaanse Berbere, curry poeders, Garam Masala, Ras El Hanout. In India is kardemom een belangrijk ingredient in vlees-en groentegerechten. In Noord-Europa wordt kardemom gebruikt om gebak extra smaak te geven, zoals kerststollen, cakes, koekjes, muffins en broodjes. In Arabische landen geeft kardemom smaak aan koffie voor gahwa, Marokkaanse of Turkse koffie.De groene peulen kunnen worden gebruikt in thee, soepen en sauzen of in dranken zoals koffie (Arabische koffie), warme wijn (glühwein) en chocolademelk. Geeft pikante frisheid aan stoofpotjes en andere schotels. Kardemom geeft veel extra smaak aan zoet gebak, taarten en confituur. Het is geweldig bij bereidingen met fruit zoals appels, peren en sinaasappels. De kardemom peulen bevatten 12 tot 20 zwarte zaadjes (granen) die je kan malen.Kardamom in de keukenKardemom werkt goed in combinatie met chilipoeder, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn, paprikapoeder, peper en saffraan.