Biologische Wakame (Japan) van Lima
6 x 40 gBIO Keurmerk
Wakame is een éénjarig bruinwier dat voornamelijk groeit tijdens het koude herfst- en winterseizoen en kan tot wel 2m lang worden. Vroeger groeide Wakame enkel in Aziatische wateren, maar al jaren verspreidt het zich over de hele wereld. Lima’s Wakame is een bron van eiwitten en vezels, daarnaast is het ook arm aan onverzadigde vetzuren. Wakame heeft een delicate, zoete, minerale en oesterachtige smaak.
GebruikWeek de Wakame gedurende 15 minuten in lauw water. Laat uitlekken en knijp het vocht eruit. Voor een extra frisgroene kleur ook nog even overgieten met kokend water om ‘m daarna meteen onder te dompelen in koud water. Ideaal in een voedzame zeewiersalade, meng de uitgelekte Wakame met een mengeling van 2el sesamolie, 2 el tamari, 2el rijststroop, 2 el limoensap, een fijngehakte sjalot, een chili peper, een teentje look en 1 cm geraspte gember. Zo klaar en heerlijk! Je kan er ook een soep van maken of vermalen en gebruiken als smaakmaker op je tofu of rijst. .