Biologische Nori vellen van TerraSana
12 x 25 g
BIO-keurmerk
Sushi nori is natuurlijk vooral bedoeld om sushirollen van te maken. Maar je hoeft er zeker niet alleen rijst in te rollen, je kunt er ook Vietnamese summerrolls, een Mediterrane variant (met hummus) of een low-carb versie (met geprakte avocado, kiemen en ander vers groen) van maken. Deze sushi nori is biologisch gecertificeerd, en dat is best bijzonder. Om een natuurproduct als zeewier, biologisch te kunnen certificeren heeft heel wat voeten in de aarde. Er zijn veel eisen gesteld aan het beheer en oogsten van het zeewier. Maar ook aan het gebruik en de behandeling van het water waar de zeewier in groeit.
Zo gebruik je hetGebruik voor het rollen van sushi of knip in stukjes en voeg toe aan je soep of noodles. Zo maak je sushirollen:
Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op je sushimatje.Bedek met een dun laagje afgekoelde sushirijst. Laat aan de bovenkant van het vel horizontaal 5 cm vrij.Leg de vulling in een horizontale strook in het midden van het vel.Rol met behulp van het sushimatje een strakke rol, waarbij je de groente in het midden houdt. Rol naar boven, zodat het vrijgelaten stuk norivel van je af ligt.Maak het vrije deel van het vel nat met een beetje water, zodat het goed dichtgeplakt blijft.Verwijder de rol van het bamboematje. Snijd met een licht vochtig scherp mes in 6-8 stukken.
Zo bewaar je hetBewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Geproduceerd inChina