Biologische Woksaus Hoisin van TerraSana
6 x 240 ml
BIO-keurmerk
Hoisin woksaus is een must-have als je van Aziatisch eten houdt. Deze van origine Chinese saus heeft een dikke, volle textuur en is een lekkere combinatie van zoet, zout en umami (hartig). Wat deze saus zo bijzonder maakt? We zoeten ‘m alleen met kokosbloesemsuiker. Geen geraffineerde suikers, gewoon puur en authentiek.
Hoisin is dé smaakmaker in veel Chinese (Kantonese) en Vietnamese gerechten. Lekker als woksaus, maar past net zo goed in een marinade of als dipsaus. Denk aan summerrolls, pho, bao buns of gegrilde groenten. Even wokken met tofu of tempeh en je hebt binnen no-time een gerecht met die echte Aziatische vibe.
Hoisin woksaus wordt vaak in combinatie gebruikt met andere smaakmakers. Denk aan sojasaus (shoyu of tamari), genmai su, sesamolie, en sriracha of chili voor wat extra pit.
Wat is het verschil tussen hoisin en teriyaki? Er zit verschil in herkomst, smaak en gebruik. Hoisin komt uit de Kantonese keuken, teriyaki uit de Japanse keuken. Hoisin is zoeter en wat dikker dan teriyaki. Ook de basiskruiden zijn anders. Teriyaki heeft meer hartige kruiden, waar hoisin ook wat frisse tonen heeft. Teriyaki is vaker een marinade dan een saus, en hoisin is juist vaker een (klein) onderdeel van een saus. In ons geval zijn beide sauzen in eerste instantie om mee te wokken.
Zo gebruik je hetSchenk hoisin woksaus direct in de wok, samen met groente, tofu of tempeh. Gebruik als onderdeel van je zelfgemaakte saus of als dipsaus bij springrolls, bao buns of over noedels.
Zo bewaar je hetNa opening gekoeld bewaren.