Biologische Bouillonblokje vloeibaar Miso van Kleinstesoepfabriek
8 x 150 ml
BIO-keurmerk
De nieuwe smaak Miso is ontwikkeld na het bezoek van de Kleinstesoepfabriek aan Japan eind 2023.
Hikari miso ltd ligt in Nagano (berggebied bekend van de Olympische spelen).
In de fabriek nemen ze 6 maanden de tijd om biologische sojabonen en rijst te enten met kojji cultuur, in dit fermentatie proces ontstaan de bouillon-achtige smaken die in Japan Umami genoemd worden
Bij de Kleinstesoepfabriek gebruiken ze deze smaak als basis voor hun vloeibaar bouillonblokje.
Heerlijk om een Japanse bouillon mee te maken (Dashi) waar ze in Japan sauzen, soepen en noodle gerechten mee op smaak brengen. Is thuis goed om op dezelfde manier toe te passen! Heerlijk om tijdens het koken van rijst (of een ander graan) toe te voegen aan het kookwater in plaats van zout.
Gebruik een schoon theelepeltje om te doseren en bewaar het potje onder de 7C.
Echte soep heeft tijd nodig, en miso ook!
Bereidingsadvies:Gebruik: 18 gram op 500ml water
Serveertip: Kan gebruikt worden als smaakmaker in soep, jus en saus.
Bewaren:Na openen gekoeld bewaren (max 7 ºC) en beperkt houdbaar (minimaal 6 weken)