Biologische Bone broth thaise kip van Mattisson
6 x 240 ml
BIO-keurmerk
Bottenbouillon, oftewel Bone Broth, wordt verkregen door de vlezige botten van dieren gedurende een langere periode (30 tot maar liefst 72 uur) langzaam te koken. De voedingsstoffen uit de botten trekken in de kookvloeistof en hierdoor ontstaat een voedende bouillon met eiwitten (collageen). Deze kant-en-klare drinkbouillon is getrokken uit het kippenkarkas. Aan de bouillon zijn verschillende kruiden als citroengras, chilipeper, thijm en laurier toegevoegd.
De bouillon is te gebruiken als voedzame basis voor soepen, sauzen, jus of als lekkere drinkbouillon en is volledig vrij van smaakversterkers of conserveringsmiddelen. Voeg de broth naar smaak toe aan je gerecht.
Tip: gebruik deze broth als gezonde basis voor een heerlijke tom kha kai soep!
FondDeze chicken bone broth is verder ingekookt dan normale bouillon en daarom spreken we niet van bouillon maar van een fond. Een fond bevat meer gelatine en is daarom een stuk dikker dan bouillon. Daarnaast is een fond donkerder van kleur en wat voller van smaak dan normale bottenbouillon. Om deze bone broth te gebruiken als bouillon voeg je er water aan toe.Gebruik en bewarenKoel en donker bewaren. Na openen 3 dagen houdbaar in de koelkast (max.7°C).