Biologische Bone broth gevogelte van Mattisson
6 x 240 ml
BIO-keurmerk
100% natuurlijk & biologischVrij van smaakversterkers en conserveringsmiddelenvoedzame basis voor soepen, sauzen en jus
Biologische Thai chicken bone brothBottenbouillon, oftewel Bone Broth, wordt verkregen door de vlezige botten van dieren gedurende een langere periode (30 tot maar liefst 72 uur) langzaam te koken. De voedingsstoffen uit de botten trekken in de kookvloeistof en hierdoor ontstaat een voedende bouillon met eiwitten (collageen). Deze kant-en-klare drinkbouillon is getrokken uit de kippenkarkas. Aan de bouillon zijn verschillende kruiden als citroengras, chilipeper, tijm en laurier toegevoegd.
De bouillon is te gebruiken als voedzame basis voor soepen, sauzen, jus of als lekkere drinkbouillon en is volledig vrij van smaakversterkers of conserveringsmiddelen. Voeg de broth naar smaak toe aan je gerecht.
Tip: gebruik deze broth als gezonde basis voor een heerlijke tom kha kai soep!
FondDeze chicken bone broth is verder ingekookt dan normale bouillon en daarom spreken we niet van bouillon maar van een fond. Een fond bevat meer gelatine en is daarom een stuk dikker dan bouillon. Daarnaast is een fond donkerder van kleur en wat voller van smaak dan normale bottenbouillon. Om deze bone broth te gebruiken als bouillon voeg je er water aan toe.
Enkele populaire toepassingen van Bone Broth Soepen en stoofschotels: Je kunt bone broth gebruiken als basis voor voedzame soepen en stoofschotels. Het voegt voedingsstoffen en een rijke textuur toe aan gerechten. Gebruik bone broth bijvoorbeeld in kippensoep, groentesoep, chili of goulash. Rijst en granen: Gebruik bone broth in plaats van gewoon water bij het koken van rijst, quinoa, bulgur of andere granen. Hierdoor krijgen de granen extra voedingsstoffen. Sauzen en jus: Geef extra smaak aan je gerechten door bone broth toe te voegen aan sauzen en jus. Gebruik het in pastasauzen, stoofvlees sauzen, jus voor gebraad en zelfgemaakte gravy voor een rijke, diepe smaak.
Wat is het verschil tussen bottenbouillon en bone broth fond? Een fond is eigenlijk hetzelfde als een bouillon, maar dan sterk gereduceerd. Door de bouillon verder in te laten koken ontstaat een fond die dikker (meer gelatine), donkerder van kleur en voller van smaak is.