• 700007330 Artikel nummer:
Amandel olie van Het Blauwe Huis, 1 x 100ml
Merk
Het Blauwe Huis
Keurmerk
BIO
Land
Diverse landen
Inhoud
100 ml
Minimumafname
1
Adviesprijs per stuk
€ 11,41 (excl. 21% BTW)
€ 13,81
( incl. 21% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 11,41 (excl. 21% BTW)
€ 13,81
( incl. 21% BTW)
Korting
14%
Aanbieding
€ 9,83 (excl. 21% BTW)
€ 11,90
( incl. 21% BTW) 

Biologische Amandelolie van het Blauwe Huis

1 x 100 ml

Bio-keurmerk

Koudgeperste amandelolie.

Voor de cosmetische verzorging van een gevoelige huid.

Gebruik:
massage-en badolie.

Ingr.: amandelpitolie

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

Aromatische kruiden van Het Blauwe Huis

Biovoordeel kiest voor Het Blauwe Huis omdat:

  • ze al 35 jaar op biologische wijze kruiden telen;

  • ze de kruiden die ze telen en drogen, zelf verwerken en daarmee een unieke positie innemen;

  • ze streven naar een volledige kringloop op het bedrijf;

  • hun kruiden bekend staan om hun goede en intense smaak en geur;

  • 10% van het bedrijfsoppervlak gebruikt wordt voor natuurbeheer.

Het Blauwe Huis

In het Drentse Ruinerwold teelt Het Blauwe Huis al 35 jaar op biologische wijze aromatische kruiden. Met het zelf telen, drogen en verwerken van kruiden neemt Het Blauwe Huis een unieke positie in. De kruiden worden verwerkt tot gedroogde thee- en keukenkruiden, kruidensauzen (zoals pesto en mierikswortelsaus), kruidenzout en massage-oliën met kruiden.

Biologisch-dynamisch

De mensen van Het Blauwe Huis werken volgens de principes van de biologisch-dynamische landbouw. Dit houdt onder andere in dat ze streven naar een volledige kringloop op het bedrijf. Zo komt de verbetering van de bodemvruchtbaarheid voor de kruiden bijna volledig tot stand door middel van mest van eigen vee en door het gebruik van groenbemesters (dit zijn gewassen die het voor de bodem belangrijke stikstof binden aan de grond).

De graanteelt levert stro en krachtvoer voor het vee op. Het bedrijf beslaat ruim twintig hectare humusrijke zandgrond, verdeeld over twee boerderijen. Vier hectare daarvan wordt gebruikt voor kruidenteelt. De overige grond is bestemd voor veeteelt en akkerbouw. Op het bedrijf zijn zo’n 30 koeien, twee trekpaarden en 24 schapen.

koeien

Een deel van de kruiden van Het Blauwe Huis is afkomstig van eigen teelt en wordt in eigen drogerij en verwerkingsruimte geproduceerd. Kruiden die een andere bodem of klimaat nodig hebben worden gekocht van collega-kruidentelers uit binnen- en buitenland en uit natuurgebieden waar ze van Staatsbosbeheer mogen plukken.

Breed palet aan smakelijke kruiden

De kruiden van Het Blauwe Huis staan bekend om hun goede en intense smaak en geur. Jan-Kees Luierink van Het Blauwe Huis: "Wij streven ernaar de verschillende soorten planten zoveel mogelijk naar hun aard te behandelen. Daarom telen wij hoofdzakelijk planten die van nature geschikt zijn voor ons klimaat en bodem. Dat vindt zijn weerslag in de smaak."

Aantrekkelijk aan Het Blauwe Huis is ook, dat ze een bijzonder breed assortiment aan kruiden voeren waaronder veel kruiden die gangbaar nauwelijks of niet meer worden aangeboden, maar die voor de fijnproever een lust zijn. Zo produceren ze bijvoorbeeld mierikswortel en fenegriek.

kruiden plukken bij Het Blauwe Huis

Ruimte voor natuur

Ook al wordt het tuinbouwstuk voor de vruchtwisseling ieder jaar verplaatst, toch vraagt de teelt van kruiden vrij veel van de bodem. Als tegenhanger hiervoor probeert Het Blauwe Huis op 10% van hun bedrijfsoppervlak bewust de natuur nieuwe kansen te geven. Singels en hagen, aangepast slootbeheer en een kikkerpoel zorgen voor een grote rijkdom aan wilde planten- en diersoorten.

Jan-Kees: "Er nestelen veel vogels in de hagen en alle beschikbare hoekjes worden benut . Pimpelmezen hebben de boomkruipers-nestkast gekraakt en de boomkruipers hebben een onderkomen in de achterkant van onze oude kapschuren gevonden. De zwaluwen vinden het hoog tijd dat er een nieuwe stal komt, door iedere raam of deur die even open staat komen ze binnen rondcirkelen om een nieuwe nestelgelegenheid te zoeken."

Sociaal

Het Blauwe Huis wil meer zijn dan alleen een productiebedrijf. Ze leggen hun prioriteit bij het dragen van verantwoordelijkheid voor levensvormen en levensprocessen van de aarde. Ook vinden ze het belangrijk een bijdrage te leveren aan de agrarische cultuur en mee te werken aan duurzaamheid en gezonde sociale verhoudingen. Dat uit zich bijvoorbeeld in de manier waarop de acht vaste medewerkers van Het Blauwe Huis met elkaar en met hun leveranciers en afnemers omgaan. Zo is er een gedeelde besluitvorming en zijn er geregelde overlegstructuren.

Ook hecht Het Blauwe Huis veel waarde aan het contact tussen producent en consument. Ze organiseren bijvoorbeeld elk jaar in juni een feestelijke open dag, die zeer de moeite waard is.

biologische olie, biologische amandelolie, Het Blauwe Huis, huidolie, per stuk, goedkoop, extra voordelig, kopen, 8715487073301, aanbieding, biowinkel, natuurvoedingswinkel, natuurwinkel, eko, eco, kopen

Fabrikanten