Biologische Geleerfix agar-agar van Biovegan
8 x 100 g
BIO-keurmerk
Puur plantaardige geleermiddel voor hartige aspic, heerlijke fruitsmeersels, cake toppings, plantaardige aspics of moeilijk te snijden gerechten.
Dosering: 1 volle theelepel (3,5 g) komt overeen met ca. 6 blaadjes gelatine en gels 500 ml vloeistof. Pas de dosering aan afhankelijk van de gewenste stevigheid.
Bereiding voor warme massa: roer 3,5 g agar-agar met 100 ml vloeistof tot een gladde massa . Roer vervolgens door de overgebleven vloeistof en laat al roerend 2 minuten zachtjes sudderen. Laat vervolgens 3 uur in de koelkast geleren.
Bereiding voor koude gerechten: roer 3,5 g agar-agar met 100 ml vloeistof tot een gladde massa en laat al roerend 1 minuut zachtjes sudderen. Laat een beetje afkoelen, voeg dan geleidelijk de koude ingrediënten toe en roer erdoor. Laat vervolgens 3 uur in de koelkast geleren.
Opmerking: Agar-agargels bij koeling onder 35 ° C.