Biologische Appelcider-azijn kurkuma gember van Mattisson
1 x 500 ml
BIO-keurmerk
Appelcider azijn (apple cider vinegar) is een goudgele substantie die ontstaat bij het fermenteren van appels. Wanneer de appels gaan gisten worden de zoetstoffen omgezet tot alcohol, wat vervolgens door azijnzuurbacteriën wordt omgezet in appelazijn. Mattisson appelciderazijn is gemaakt van biologisch geteelde appels.
Deze gefermenteerde appelazijn is puur en ongefilterd. De slierten in de troebele azijn worden ook wel ‘the mother’ genoemd. Dit is het meest effectieve gedeelte van appelazijn, omdat het uit belangrijke voedingsstoffen bestaat.
Appelazijn wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke remedie en als gezond ingrediënt in de keuken. Het voegt smaak toe aan flauwe gerechten en salades. De toevoeging van Gember en Kurkuma zorgt voor extra pit. Deze appelcider azijn is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is vrij van kunstmatige toevoegingen.
Wat zijn de voordelen van appelcider azijn?Appelcider azijn is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Zo kan het worden ingezet als verzachtend middel voor de keel, maar kan je het ook gebruiken als tonic voor een schone en frisse huid en als conditioner voor glanzend en volumineus haar.
Hoe gebruik je appelcider azijn?Je kunt appelciderazijn dagelijks gebruiken door het toe te voegen aan een glas water. Het werkt het beste om dit mengsel te drinken vóór de maaltijd. Appelciderazijn is daarnaast ook een lekkere toevoeging aan groenten, salades of andere maaltijden.
Gebruik en bewarenGebruik ongeveer een eetlepel als shotje, meng het met een drank of gebruik het als een dressing. Goed schudden voor gebruik. Niet in direct (zon)licht bewaren. Na openen ongeveer 2 maanden houdbaar in de koelkast.
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.