• 405006848 Artikel nummer:
Umeboshi van TerraSana, 6x 150g
Merk
TerraSana
Keurmerk
BIO
Land
Japan
Inhoud
150 g
Minimumafname
6
Adviesprijs per stuk
€ 7,79 (excl. 9% BTW)
€ 8,49
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 46,73 (excl. 9% BTW)
€ 50,94
( incl. 9% BTW)
Korting
8%
Aanbieding
€ 43,03 (excl. 9% BTW)
€ 46,90
( incl. 9% BTW) 

Biologische Umeboshi van TerraSana

6x 150gr

Bio-Keurmerk

Japanse supervrucht
Ume is een bijzonder stuk fruit dat tot één van de oudste Japanse vruchten kan worden gerekend. In Europa noemt men ume een abrikoos of pruim, maar vraag je het een Japanner, dan hoor je steevast: ‘het is noch een pruim, noch een abrikoos, maar een ume.’ En dat laat precies zien hoe uniek deze in Europa ongebruikelijke vrucht is!

Van ume tot umeboshi
Verse ume is niet eetbaar, daarom worden ze in Japan gezouten en gedroogd en ingelegd. Dit is een behoorlijk langdurig proces met veel verschillende stappen. Eind juni worden de umevruchten geoogst, gereinigd en in grote kuipen gedaan, afgewisseld met lagen zeezout. Het zout trekt het sap uit de ume en produceert pekel in de kuipen, waar de ume zo’n twee maanden in gedijt. Het sap wordt bewaard en voor ume su (een frisse ume saus of seasoning) gebruikt. Vervolgens worden de umevruchten één voor één op rekken geplaatst en drie tot vijf dagen buiten in de zon gedroogd, afhankelijk van de weersomstandigheden. Met deze fase is de ‘umeboshi’ geboren, wat letterlijk gedroogde ume betekent. De umeboshi worden in vaten gedaan, waar ze enkele maanden tot een jaar lang rijpen. De dieprode kleur verschijnt pas wanneer de gerijpte umeboshi worden teruggelegd in de pekel en laag om laag worden afgewisseld met rode shiso-bladeren. Hierin blijven ze een tot twee maanden liggen, totdat de kleur verandert van een zongedroogde, aardse kleur tot rozerood.

Als je nog nooit ume gegeten hebt, is het echt het proberen waard! De smaak is krachtig, niet te vergelijken en je ervaart twee heftige smaken (zout en zuur) tegelijk. Een mooie eetervaring!

Gebruik
Gebruik umeboshi als smaakmaker in warme en koude gerechten, dressings en sauzen, bij rijst of granen en in traditionele dranken zoals ume-sho-bancha.

Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.

Ingrediënten:
Ume-abrikozen*, zeezout, shisobladeren*,

* Biologische herkomst

Zie voor meer informatie de website van TerraSana.

Vert-Nl_Free-Tab4
Vert-NL-Free-Tab6
Allergeen
Waarde
Cacao
Gegarandeerd niet aanwezig
Ei
Gegarandeerd niet aanwezig
Glutamaat
Gegarandeerd niet aanwezig
Gluten
Gegarandeerd niet aanwezig
Kippenvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Koriander
Gegarandeerd niet aanwezig
Lactose
Gegarandeerd niet aanwezig
Lupine
Gegarandeerd niet aanwezig
Maïs
Gegarandeerd niet aanwezig
Melk
Gegarandeerd niet aanwezig
Mosterd
Gegarandeerd niet aanwezig
Noten
Gegarandeerd niet aanwezig
Peulvruchten
Gegarandeerd niet aanwezig
Pindas
Gegarandeerd niet aanwezig
Rundvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Sesam
Gegarandeerd niet aanwezig
Soja
Gegarandeerd niet aanwezig
Sulfieten
Gegarandeerd niet aanwezig
Varkensvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Selderij
Gegarandeerd niet aanwezig
Schaaldieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Vis
Gegarandeerd niet aanwezig
Weekdieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Wortel
Gegarandeerd niet aanwezig
Rauwemelk
Geen informatie beschikbaar
Vegetarisch
Ja
Veganistisch
Ja
Fair
Geen informatie beschikbaar
Voedingswaarden per 100 gram of 100 ml *
Energie
102 kJ
Energie
24 kcal
Eiwit
0,30 gram
Koolhydraten
2,70 gram
Suikers
0,50 gram
Vet
0,60 gram
Vet verzadigd
0,00 gram
Voedingsvezel
3,60 gram
Zout
14,20 gram
* = n.b. = niet beschikbaar

Anderen keken ook naar deze producten

Fabrikanten