• 400084240 Artikel nummer:
Elke Dag 30 tabletten van Vitals, 1 x 1 stk
Merk
Vitals
Keurmerk
Onbekend
Land
Nederland
Inhoud
1 stk
Minimumafname
1
Adviesprijs per stuk
€ 18,30 (excl. 9% BTW)
€ 19,95
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 18,30 (excl. 9% BTW)
€ 19,95
( incl. 9% BTW)
Korting
10%
Aanbieding
€ 16,42 (excl. 9% BTW)
€ 17,90
( incl. 9% BTW) 

Elke Dag 30 tabletten van Vitals

1 x 1 stk

Elke Dag is specifiek ontworpen voor volwassenen. Vitals heeft aparte multi?s ontwikkeld voor kinderen, tieners, ouderen en vrouwen die zwanger zijn of willen worden. Zie ook Elke Dag Junior, Elke Dag Capsules, Elke Dag Senior en Elke Dag Mama. 1 tablet per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 5 mg vitamine B6 per dagdosering).

Optimaal opneembare multi met een uitgekiende samenstelling
-verantwoorde doseringen B-vitaminen in juiste verhouding
-B2, B6, B12 en foliumzuur in biologisch actieve vorm
-met 15 mcg vitamine D3 en 30 mcg vitamine K2
-aangevuld met luteïne, zeaxanthine, Q10 en citrusbioflavonoïden
-met NZVT keurmerk: geschikt voor topsporters, getest op doping

Elke Dag is een zorgvuldig ontworpen multi met essentiële micronutriënten en bijzondere aanvullingen zoals zeaxanthine, luteïne, bioflavonoïden en co-enzym Q10. Bij de samenstelling van Elke Dag is zoveel mogelijk gekozen voor goed opneembare stoffen en verbindingsvormen, in de juiste verhoudingen en in doseringen die ertoe doen. Hierbij zijn uiteraard keuzes gemaakt, want er past maar zoveel in een tablet of capsule. Elke Dag zal de vergelijking met andere multi’s glansrijk doorstaan en is niet voor niets de eerste keus van veel therapeuten.

Voor wie
Elke Dag is specifiek ontworpen voor volwassenen. Vitals heeft aparte multi’s ontwikkeld voor kinderen, tieners, ouderen en vrouwen die zwanger zijn of willen worden. Zie ook Elke Dag Junior, Elke Dag Capsules, Elke Dag Senior en Elke Dag Mama. Daarnaast is er Elke Dag Poeder voor diegenen die liever geen capsule of tablet slikken, of de multi liever ergens doorheen mengen.

B-vitaminen in optimale vormen en doseringen
Door de ruime maar verantwoorde hoeveelheden B-vitaminen in Elke Dag is een extra vitamine B-complex meestal niet nodig. De doseringen zijn ook zorgvuldig gebalanceerd; daarbij is onder andere gekeken naar hun onderlinge verhouding wat betreft de dagelijkse behoefte. Daarnaast is rekening gehouden met de mate waarin het lichaam in staat is om de verschillende B-vitaminen om te zetten, de laatste wetenschappelijke inzichten en veilige bovengrenzen.

Elke Dag bevat de biologisch actieve (co-enzymatische) vormen van vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat), B6 (pyridoxal-5’- fosfaat), B12 (methyl- en adenosylcobalamine) en foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout). Het voordeel hiervan is dat het lichaam deze niet meer hoeft om te zetten – wat niet bij iedereen even gemakkelijk gaat – en ze direct beschikbaar zijn in de vorm waarin ze door het lichaam gebruikt worden.

Foliumzuur als 5-methyltetrahydrofolaat
Foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur), dat omwille van stabiliteit meestal gebruikt wordt in voedingssupplementen, is de synthetische, geoxideerde vorm van het natuurlijke, erg instabiele folaat (tetrahydrofolaat). Folaat is de vorm die in voeding voorkomt en door het lichaam gebruikt wordt.

Foliumzuur (uit supplementen) moet door het lichaam omgezet worden in tetrahydrofolaat en vervolgens in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Onderzoek toont aan dat dit complexe omzettingsproces bij een aanzienlijke groep mensen verre van optimaal verloopt. Suppletie met 5-MTHF omzeilt dit probleem.

In Elke Dag wordt gebruikgemaakt van de superieure vorm 5-methyltetrahydrofolaat, gebonden aan glucosaminezout (Quatrefolic®). Deze binding met glucosaminezout (glucosamine uit plantaardige bron) maakt het mogelijk om de biologisch actieve vorm stabiel te houden en zorgt voor optimale opneembaarheid. Daarnaast is 5-MTHF in staat om de bloed-/ hersenbarrière te passeren, in tegenstelling tot de ‘gewone’ (synthetische) vorm van foliumzuur. Studies laten daarbij zien dat Quatrefolic® een hogere wateroplosbaarheid, stabiliteit en biologische beschikbaarheid heeft dan 5-MTHF gebonden aan calciumzout (calcium-L-methylfolaat, een andere actief folaatverbinding). Elke Dag bevat een ruime dosering van 300 mcg 5-MTHF per tablet.

Vitamine B12 als methyl- en adenosylcobalamine
De opname van vitamine B12 uit voeding is een complex proces. Daarnaast is vermoedelijk de ADH (of referentie-inname) van 2,5 mcg per dag te laag ingeschat. Er zijn aanwijzingen dat de vitamine B12-behoefte van gezonde volwassenen en ouderen varieert, en kan oplopen tot ruim 20 mcg per dag. Vanwege de veiligheid van vitamine B12-suppletie, en de soms moeizame opname van B12 uit voeding en supplementen, wordt in Elke Dag ruim gedoseerd. Elke Dag bevat dan ook maar liefst 130 mcg vitamine B12 in de biologisch actieve vormen: methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd). In veel multi’s zit cyanocobalamine wat een goedkopere, synthetische vorm van vitamine B12 is, die niet zo in de natuur voorkomt en door het lichaam omgezet moet worden in de actieve vormen. Hierbij wordt het cyanide-deel losgekoppeld van de cobalamine en dit moet vervolgens opgeruimd worden door het lichaam.

Vitamine D3
In de orthomoleculaire wereld is het belang van hoge doseringen vitamine D al geruime tijd bekend. Langzamerhand weet een stortvloed aan ondubbelzinnige onderzoeksresultaten ook nationale en Europese overheidsinstellingen te overtuigen. Zowel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden als de maximaal toegestane doseringen blijven stijgen. In Elke Dag zit dan ook een ruime dosering van 15 mcg per tablet.

De meest voorkomende vormen van vitamine D (calciferol) zijn vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Ergocalciferol is een plantaardige vorm, terwijl cholecalciferol afkomstig is van dierlijke bron, maar ook door de mens wordt aangemaakt in de huid onder invloed van de zon. Deze vormen van vitamine D worden in de lever omgezet in de metaboliet calcidiol (25-hydroxyvitamine D). Calcidiol wordt naar behoefte in de nieren en andere cellen en weefsels omgezet in het biologisch actieve hormoon calcitriol (1,25-dihydroxyvitamine D). Op het gebied van suppletie is het echter belangrijk te weten dat vitamine D3 in de meeste gevallen effectiever lijkt te zijn dan vitamine D2 in het verhogen van calcidiol in het bloed en uiteindelijk calcitriol.

Vitamine K2
Elke Dag bevat geen vitamine K1 maar 30 mcg vitamine K2. Dit is de meest effectieve vorm van vitamine K. Zowel vitamine K1 als K2 bereiken de lever goed en worden gebruikt in het bloedstollingsproces. Maar vitamine K1 bereikt niet of nauwelijks andere weefsels. Van vitamine K2 is aangetoond dat het wél gemakkelijk andere weefsels bereikt. Het heeft meerdere unieke eigenschappen waardoor het sterk de voorkeur geniet om vitamine K2 te gebruiken.

Vitamine K2, ofwel menaquinon (afgekort MK), komt voor in diverse vormen, waarvan de meest bekende MK-4, MK-7, MK-8 en MK-9 zijn. Volgens de huidige wetenschappelijke stand van zaken is menaquinon-7 (MK-7) de meest effectieve vorm van vitamine K2. Deze wordt uitstekend opgenomen en blijft zeer lang in het lichaam aanwezig, dankzij de lange halfwaardetijd.

Organische mineraalverbindingen
De mineraalverbindingen voor Elke Dag zijn gekozen vanwege de uitstekende opneembaarheid. Deze organisch gebonden mineralen hebben een veel hogere biologische beschikbaarheid dan anorganisch gebonden (bodem) mineralen (zoals oxides en carbonaten) die in goedkope multi’s zitten. Voorbeelden van organisch gebonden mineralen zijn: citraten, picolinaten of aminozuurgebonden mineralen (zoals bisglycinaten).

Luteïne en zeaxanthine
Luteïne en zeaxanthine zijn twee natuurlijke carotenoïden. De luteïne in Elke Dag wordt gewonnen uit goudsbloem (Calendula) en de zeaxanthine uit de bloemblaadjes van het afrikaantje (Tagetes). Het lichaam kan deze stoffen niet zelf aanmaken en is daarom afhankelijk van inname hiervan via voeding en supplementen.

Citrusbioflavonoïden
Elke Dag bevat citrusbioflavonoïden. Deze fytonutriënten verbeteren de opname van vitamine C.

Co-enzym Q10
Co-enzym Q10 (ubiquinon) is een lichaamseigen stof en wordt in elke cel van ons lichaam aangetroffen. Vrij vertaald betekent ‘ubiquinon’ zoiets als ‘overal aanwezig’. Met het ouder worden neemt de lichaamseigen aanmaak van co-enzym Q10 geleidelijk af.


Fabrikanten