• 400084262 Artikel nummer:
Botformule Pro van Vitals, 1 x 60 stk
Merk
Vitals
Keurmerk
Onbekend
Land
Nederland
Inhoud
60
Minimumafname
1
Adviesprijs per stuk
€ 27,48 (excl. 9% BTW)
€ 29,95
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 27,48 (excl. 9% BTW)
€ 29,95
( incl. 9% BTW)
Korting
10%
Aanbieding
€ 24,68 (excl. 9% BTW)
€ 26,90
( incl. 9% BTW) 

Botformule Pro van Vitals

1 x 60 stk

2 tabletten per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Bij voorkeur verspreid over de dag innemen. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 mcg vitamine D per dagdosering).

Met calcium, magnesium, vitamine D3 en vitamine K2
-met aminozuurgebonden en uitstekend opneembare mineralen van Albion Minerals (TRAACS®)
-met een ruime dosering van de beste vormen van vitamine D (D3) en vitamine K2 (MK-7)
-goed beschermde, geëncapsuleerde vitamine K2 in de vorm van MenaQ7® CryoCap

Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om goed voor de botten te zorgen. Het skelet voorziet het lichaam immers van de nodige kracht en stevigheid. Een gewichtige taak. Er wordt letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten dat elke dag voldoende calcium met de voeding binnenkrijgen belangrijk is. En dat voldoende lichaamsbeweging, voor jong en oud, essentieel is. Voor éxtra ondersteuning van het botweefsel is er Botformule Pro. Met die ingrediënten waarvan duidelijk is bewezen dat ze een grote rol spelen in de botaanmaak en bij kunnen dragen aan het behoud van sterke botten.

Eenzijdige calciumsuppletie achterhaald
Calcium is een van de belangrijkste bestanddelen van botweefsel. Bij een verhoogde calciumbehoefte (zoals op hogere leeftijd) is het goed om extra op de calciuminname te letten. Huidige inzichten geven echter aan dat een hoge, eenzijdige suppletie met een los calciumsupplement ter aanvulling op de voeding niet de beste optie lijkt te zijn. Het is beter om te kiezen voor een relatief laag gedoseerd calciumsupplement, dat eveneens de belangrijkste synergisten van calcium bevat. Dit zijn magnesium, vitamine D en vitamine K. Een complete botformule dus.

Net als calcium is magnesium een structurele component van botweefsel en van belang voor de samenstelling van de botten. Het lichaam gebruikt calcium en magnesium in een verhouding van ongeveer 2:1. Vitamine D is een voedingsstof die onder andere als taak heeft om ertoe bij te dragen dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Bovendien zorgt deze vitamine ervoor dat de opname van calcium in de botten verhoogd wordt. En hierbij is ook een unieke rol weggelegd voor vitamine K, die op eigen wijze helpt bij de opname van calcium in het botweefsel. Deze nutriënten zijn niet weg te denken als het gaat om het ondersteunen van de botgezondheid.

Los van een degelijke, goed onderbouwde formulering op basis van studies, speelt bij een botformule ook de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten een uitermate belangrijke rol. Zo bevat Botformule Pro aminozuurgebonden mineralen (calcium- en magnesiumbisglycinaat) van Albion Minerals, dé specialist op dit gebied. Deze mineralen zijn herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) en staan bekend om hun superieure opneembaarheid en verdraagbaarheid. (Zie het product Magnesium(bisglycinaat) 100 mg, voor uitgebreide informatie over de voordelen van aminozuurgebonden mineralen.)

Een ander belangrijk punt is of de gebruikte vitaminen in de formule stabiel zijn in het eindproduct. Met andere woorden, lopen de doseringen niet terug na productie of na opening van de verpakking, waardoor er op een gegeven moment niet meer inzit wat er op het etiket staat. Vooral vitamine K2 blijkt een zeer gevoelige stof te zijn. Met name in combinatie met calcium en/of magnesium blijkt de dosering van deze vitamine in een tablet of capsule hard achteruit te kunnen gaan. Gebruik van vitamine K2 in een product met hoge doseringen calcium en/of magnesium is technisch gezien een echte uitdaging. NattoPharma, producent van de K2 die Vitals gebruikt, is deze uitdaging aangegaan, en heeft een kwalitatief hoogwaardige K2 ontwikkeld die zélfs stabiel is in een formule met veel van deze mineralen. Door gebruik te maken van een nieuw gepatenteerd productieproces met zogenaamde micro-encapsulatie heeft NattoPharma de volgende generatie K2 ontwikkeld, onder de naam MenaQ7® CryoCap. Met de vertrouwde kwaliteit en wetenschappelijke onderbouwing van de superieure vitamine K2-vorm menaquinon-7 (MenaQ7®), maar met de toegevoegde waarde van een zeer goede stabiliteit.

Tot slot bevat het product de meest effectieve vorm van vitamine D, namelijk D3.

Calciumbisglycinaat, magnesiumbisglycinaat, vulstof: microkristallijne cellulose, bindmiddel: koolzaadolie, vitamine K2, vitamine D3, glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, antiklontermiddelen: calciumstearaat, siliciumdioxide.

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.
Botformule Pro, Vitals, 8716717003563, aanbieding, voordeel, korting, vitamine, mineralen, biowinkel, natuurvoedingswinkel, natuurwinkel, eko, eco, kopen

Fabrikanten