• 400080516 Artikel nummer:
Tea Tree etherische olie van Chi, 1x 20ml
Merk
Chi
Keurmerk
BIO
Land
Nederland
Inhoud
20 ml
Minimumafname
1
Adviesprijs per stuk
€ 13,46 (excl. 21% BTW)
€ 16,29
( incl. 21% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 13,46 (excl. 21% BTW)
€ 16,29
( incl. 21% BTW)
Korting
15%
Aanbieding
€ 11,49 (excl. 21% BTW)
€ 13,90
( incl. 21% BTW) 

Biologische Tea Tree Etherische Olievan Chi

1x 20ml

Bio-Keurmerk

Een zeer breed inzetbare eerste hulp. Deze olie wordt ook wel wonderolie genoemd.

Chi biologische Tea Tree olie Fris, medicinaal & stimulerend.

Chi biologische Tea Tree olie is een zeer breed inzetbare eerste hulp die bij de meeste huis-, tuin- en keukenkwaaltjes ingezet kan worden en bij iedereen in het medicijnkastje zou moeten staan. Deze olie wordt niet voor niets wonderolie genoemd.

De Aboriginals uit Australië gebruikten eeuwen geleden de fijngewreven bladeren van de Tea Tree al voor allerlei huidkwalen omdat ze geloofden in de geneeskrachtige werking van de tea tree boom.

Tea tree is een van nature microbenbestrijdende (bacteriën, virussen, schimmels) olie waarvan de werking door veel wetenschappelijk onderzoek wordt bevestigd. Vooral in de huidverzorging en bij huidherstel blijkt tea tree olie van grote waarde. Wanneer het nodig is, mag tea tree zelfs puur op de huid worden gedruppeld. Tea tree zuivert de huid en bestrijdt (jeugd)puistjes en meeëters. De huid wordt schoon van alle onreinheden. Eventueel kan tea tree olie gemengd worden met een andere essentiële olie zoals een citrus.

Melaleuca alternifolia*, * = Biologisch

Tea Tree olie heeft een indrukwekkende geschiedenis. Eeuwen voordat Captain Cook, de ontdekker van Australië, zijn thee uit de bladeren van de Tea Tree maakte, kenden de inwoners van Australië, met name de aboriginals, de genezende werking van de bladeren. Van de bladeren werd een thee gezet of ze werden fijngewreven en met klei tot pakkingen gevormd, waarmee huidaandoeningen en ontstekingen werden behandeld.

Tea tree olie - Melaleuca alternifolia - Mirteachtigen (Myrtaceae), Australië
Tea tree olie is een essentiële olie, die verkregen is via stoomdestillatie van de bladeren en jonge twijgen. De Melaleuca alternifolia of tea tree is een struik of kleine boom tot 7 meter hoog met een papierachtige schors en lancetvormige blaadjes. In het voorjaar bloeien de kleine witte bloemaren, gevolgd door houtige zaadpeulen. De kwaliteit van de tea tree olie staat onder toezicht van de Australische regering. Een eis is o.a. dat tea tree olie meer dan 30% terpineen-4-ol en minder dan 15% cineol bevat. Tea tree combineert een krachtige antibacteriële en schimmeldodende werking met een grote mate van huidvriendelijkheid. Het lijkt een panacee voor vele klachten, maar haar belangrijkste gebruik in de aromatherapie is waarschijnlijk bij blaasinfecties, huidontstekingen, candida en voetschimmel. Door de doeltreffendheid heeft tea tree olie een plaats gevonden in de geneeskunde en de diergeneeskunde. De kleurloze tot licht groengele Tea Tree olie ruikt fris, kamferachtig en medicinaal. Tea Tree wordt verwerkt in eau de colognes en in desinfecterende middelen, lichaamsverzorgingsproducten, cosmetica, tandpasta’s en zepen.

Belangrijke bestanddelen
Monoterpenen: α- en β-pineen, myrceen, α- en γ-terpineen (22%), p-cymeen (6%), limoneen, terpinoleen Sesquiterpenen: β-caryophylleen, aromadendreen, allo-aromadendreen, viridifloreen, α- en δ-cadineen Monoterpeenalcoholen: terpineen-4-ol (30-45%), α-terpineol, β-terpineol, globulol, viridiflorol Oxiden: cineol (tot maximaal 15%)

Eigenschappen
Tea tree bezit een breed werkingsgebied:ontstekingsremmend, anti pruritisch (anti-jeuk), antiseptisch, antiviraal (o.a. herpesvirus), zeer sterk anti infectie, breed spectrum bactericide parasietendodend, fungicide (candida), wondhelend, zweetdrijvend, ‘ontstoppend’ (aders, flebotonisch), slijmoplossend, immuun stimulerend, insecticide, pijnverdovend, stimulerend.

Toepassing
In het geurlampje geeft tea tree een frisse, kruidige en medicinale geur die goed te mengen is met o.a.lavendel, grove den, kruidnagel en de citrusoliën. Via verdamping is tea tree een goede hulp bij bronchitis die gepaard gaat met ettervorming, sinusitis, neus- en keelinfecties. Gebruik van tea tree leidt tot versterking van de weerstand bij griep en kou. Verder is tea tree sterk vitaliserend bij vermoeidheid en nerveuze depressies. Inhalatie via stoombaden is nog doeltreffender.

Op de huid: zie algemene toepassingsregels. In de huidverzorging is tea tree één van de beste oliën bij acne, abcessen, huidinfecties, voetschimmel en wratjes. Bij acne en abcessen bezit tea tree de eigenschap om de etter binnen te dringen en de etter vloeibaar te maken waardoor het gemakkelijker kan worden afgevoerd. De olie is pijnverdovend en sterk wondhelend en mag puur op een wondje. Ook in de mondverzorging is tea tree een doeltreffende olie: regelmatig spoelen met 1 à 2 druppels tea tree in wat water bij mondzweertjes, tandvleesontsteking (gingivitis) en een zere keel. Tea tree bestrijdt de ontsteking. Bij chronische blaasontsteking is bij inwendig gebruik de effectiviteit van tea tree olie aangetoond (o.a. Belaiche, P. 1985). Ook de gevolgen van insectenbeten worden teniet gedaan door een druppel pure tea tree op de aangedane plek. In de haarverzorging is tea tree een effectief en vriendelijk middel bij de bestrijding van hoofdluis, roos en vet haar. Een bijzondere eigenschap van tea tree is de preventieve bescherming tegen huidverbrandingen bij bestraling. Daarvoor wordt teatree op de huid gesprayd.

In het bad: zie algemene toepassingsregels. Via baden is tea tree in te zetten bij kou, griep, vermoeidheid, jeuk, als circulatiebevorderende olie bij bv. spataderen, bij huidschimmels (candida).

Dosering
In het geurlampje: enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid: maximaal 4% bij volwassenen - bij lokaal gebruik.

In het bad: Voor een vol bad maximaal 6 druppels in een emulgator oplossen, bijvoorbeeld neutrale shampoo, neutrale badschuim, neutrale badolie of emulgator 80.

In een stoombad: max. 5 druppels.

Tip: door de krachtige tea tree olie kan het pipetdopje uitdrogen. Knijp daarom na gebruik het pipetje na gebruik helemaal leeg voordat u het flesje weer sluit.

Waarschuwing
Bij inwendig gebruik moet de olie zo vers mogelijk zijn en zeker niet ouder dan 1 jaar. Katachtigen zijn te gevoelig voor de werking van Tea Tree, dus niet gebruiken bij katten!

Overdosering en bijwerkingen
Bij lage dosering is tea tree non-toxisch en niet irriterend. Overgevoeligheidsreacties komen voor (netelroos, blaasjes, oedeem). Door het lage cineolgehalte is tea tree niet irriterend op de huid en op de slijmvliezen. De olie mag lokaal puur op de huid gebruikt worden, hoewel de olie niet getest is op irritatie en sensibilisatie bij doseringen van meer dan 1%.

biologische Tea Tree etherische olie, Chi, aromalogica, aroma therapie, aanbieding, luchtzuiverend, extra voordelig, staffel, per stuk, 8714243000018, Bij kalknagels, Cosmetische verzorging van wratten, Lipblaasjes, Ondersteunt herstellend vermogen huid, Ontstoken huid, Zuiverend

Fabrikanten