Biologische Raw Maca High-Energy Poeder van TerraSana6x 300 gBio-keurmerkMacapoeder wordt gemaakt van een knolgewas uit Peru, de Andes. Het poeder heeft een zoetige smaak die wel iets weg heeft van butterscotch, chocolade en vanille.
- Biologisc- Zoetige smaak- Heerlijk in combinatie met cacaopoeder- Rawfood & Superfood
ToepassingLekker door desserts, melk, yoghurt, pindakaas, smoothie of in combinatie met cacaopoeder.
Hoeveelheid & bewaartipGebruik 1-2 el per dag of naar behoefte. Bij dagelijks gebruik adviseren we om macapoeder gedurende één week in de maand te laten staan. Droog en donker bewaren.
Oorsprong
Maca (Lepidium Meyenii) is een meerjarige plant die hoog in Peru, de Andes groeit op een hoogte van tussen de 3.000 en 4.500 meter boven de zeespiegel. Qua kleur lijkt maca op een aardappel, maar het heeft de vorm van een grote radijs. De wortels zijn de onderdelen die worden gedroogd en verwerkt tot poeder. Volgens een oude legende uit de Inca oudheid aten de Inca strijders Maca voordat ze ten strijde trokken, dit zou hen enorme krachten geven tijdens de strijd. Maar het was ze verboden om voor het enteren van de veroverde stad Maca te eten. Dit om de vrouwen te beschermen voor de seksuele driften van de Inca Strijders.
Voor meer informatie zie de website van TerraSana.