• 405011781 Artikel nummer:
Fregola Sarda Parel coucous van GreenAge, 6 x 400 g
Merk
GreenAge
Keurmerk
BIO
Land
Italië
Inhoud
400 g
Minimumafname
6
Adviesprijs per stuk
€ 3,57 (excl. 9% BTW)
€ 3,89
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 21,41 (excl. 9% BTW)
€ 23,34
( incl. 9% BTW)
Korting
8%
Aanbieding
€ 19,72 (excl. 9% BTW)
€ 21,50
( incl. 9% BTW) 

Biologische Parelcouscous Fregola Sarda van GreenAge

6 x 400 g

BIO-keurmerk

Fregola is een pastaspecialiteit uit Sardinië en een variant van de Arabische couscous. In Sardinië is het moeilijk om een restaurant te vinden waar de chef géén fregola serveert, maar ook wereldwijd wordt fregola als gedroogde pasta steeds meer bekend en gewaardeerd.

Traditioneel gebruiken Sardijnen fregola in de soep, vlees- of visbouillon of als een risotto gekookt met tomaten en vongole of bereid met Sardijnse schapenkaas. Fregola is echter een product dat zich leent voor elk type gerecht, warm of koud. Het is een verrassend alternatief voor rijst, maar je kunt bijvoorbeeld ook groenten toevoegen aan de koude fregola, zoals bij couscous, bulgur en diverse andere granen waar je salades van maakt.

Fregola is gemaakt van grove griesmeel (semola) en we hebben 2 varianten voor je: fregola Sarda en fregola Sarda tostata. Doordat de pastamaker deze laatste Fregola na het drogen licht in de oven roostert, zijn sommige stukjes pasta daardoor iets donkerder van kleur.

In Nuoro (iets ten Noord-Oosten van het midden van Sardinië gelegen) vind je het kleine familiebedrijf dat onze fregola’s voor ons produceert. Het maken van de pasta’s doen zij met moderne machines, beheerd en gecontroleerd door bekwame en ervaren werknemers. De missie van deze familie en hun team is het maken van kwaliteitspasta volgens de Sardijnse traditie, gebruik makend van lokale grondstoffen – granen geteeld op Sardinië.

Fregola wordt vandaag de dag nog steeds volgens de klassieke methode van pasta maken geproduceerd: men kneed meel samen met water en drukt het deeg vervolgens door bronzen mallen. Fregola droogt langzaam en bij een lage temperatuur. Fregola tostata krijgt daarna de voor deze pastaversie zo karakteristieke structuur en volle smaak door voorzichtig roosteren in de oven. Daarbij is het een aloude traditie; Sardijnse huisvrouwen roosterden de fregola namelijk in hun hout gestookte ovens na het bakken van brood.

Allergeen
Waarde
Cacao
Geen informatie beschikbaar
Ei
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Glutamaat
Geen informatie beschikbaar
Gluten
Aanwezig
Kippenvlees
Geen informatie beschikbaar
Koriander
Geen informatie beschikbaar
Lactose
Geen informatie beschikbaar
Lupine
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Maïs
Geen informatie beschikbaar
Melk
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Mosterd
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Noten
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Peulvruchten
Geen informatie beschikbaar
Pindas
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Rundvlees
Geen informatie beschikbaar
Sesam
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Soja
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Sulfieten
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Varkensvlees
Geen informatie beschikbaar
Selderij
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Schaaldieren
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Vis
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Weekdieren
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Wortel
Geen informatie beschikbaar
Rauwemelk
Geen informatie beschikbaar
Vegetarisch
Ja
Veganistisch
Ja
Fair
Ja
Voedingswaarden per 100 gram of 100 ml *
Energie
266 kJ
Energie
63 kcal
Eiwit
1,80 gram
Koolhydraten
11,60 gram
Suikers
4,80 gram
Vet
0,30 gram
Vet verzadigd
0,00 gram
Voedingsvezel
0,80 gram
Zout
1,20 gram
* = n.b. = niet beschikbaar

Fabrikanten