Biologische Boekweitmeel glutenvrij van Bauckhof
6 x 500 g
BIO-keurmerk
Ons volkoren biologische boekweitmeel komt rechtstreeks uit de glutenvrije molen van Bauckhof. Hier malen we alleen granen die van nature glutenvrij zijn. Als de molenjongens het boekweitmeel op hebben, wordt elke batch geanalyseerd in het speciaal daarvoor ingerichte molenlaboratorium.
Volkoren biologisch boekweitmeel is ideaal voor traditionele gerechten zoals Franse galettes, Russische blini`s of de Noord-Duitse boekweitcake. Met zijn licht nootachtige smaak kan hij op verschillende manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld voor taarten, brood en broodjes, wafels, pannenkoeken en pastadeeg.
Boekweit is eigenlijk een lokaal veldgewas hier op de Lüneburger Heide, maar het werd in de 18e eeuw vervangen door de aardappel. Hiermee ging de kennis van de boekweitteelt verloren. Heide-boekweit kan op een gegeven moment terugkomen, maar onze boekweit komt momenteel uit de buurlanden. De afgelopen jaren hebben we samen met een telersgroep de biologische en Demeter-teelt van boekweit ontwikkeld en uitgebreid. De Demeter-teelt van boekweit is voor ons bijzonder belangrijk. De beschikbare hoeveelheid Demeter-boekweit is momenteel nog niet voldoende voor marketing. Maar we hopen binnenkort boekweitmeel in Demeter-kwaliteit aan te bieden.
Ons doel: 100% biologische landbouw. Goed voor de aarde, goed voor het klimaat, goed voor ons allemaal.