Biologische Khao Soi Aziatische Soep van de KleinsteSoepfabriek6 x 400 mlBio-keurmerkKhao Soi is een pittige noodlesoep, waar je zelf alleen nog de noodles aan toe hoeft te voegen. Het heeft een basis van knoflookbouillon en bevat onder andere geelwortel, gember en kokosmelk. De soep is zoals alle soepen van de Kleinste Soepfabriek kant-en-klaar. Het hoeft alleen te worden verdund met water en daarna opgewarmd.
Michel Jansen van de Kleinste Soepfabriek: ‘Khao Soi betekent letterlijk ‘cut rice’. De soep heet zo omdat de noedels die in deze maaltijdsoep worden gegeten oorspronkelijk met een schaar boven de pan of kom werden geknipt. Khao soi is afkomstig uit het grensgebied tussen Thailand, Birma en Laos en bevat invloeden uit al die landen. Het is dan ook een explosie van smaken, variërend van pittig tot zacht en van zoet tot zuur. Het stuitert alle kanten op! Ik maak deze soep altijd op heel traditionele wijze: zittend op de hurken met een vijzel. Van dat proces geniet ik minstens zoveel als van de soep zelf. Maar met een keukenmachine werkt het ook prima.’