Biologische Pesto Alla Genovese van Artigiana Genovese6 x 180 gramBio-keurmerk
Verslavend lekker, de pesto`s van Artigiana Genovese! Deze pesto alle genovese is ongepasteuriseerd en heeft daardoor de smaak van versgemaakte pesto. De smaak van basilicum explodeert op je tong.
Voor meer informatie zie de website van Artigiana Genovese.
Artigiana de Genovese is een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van pesto’s en andere culinaire specialiteiten uit de Italiaanse streek Ligurië. Ze gebruiken hiervoor alleen de allerbeste Italiaanse ingrediënten! Zoals de basilicum Genovese P.D.O. (Protected Designation of Origin = beschermde geografische aanduiding), die in Lugurië in het open veld groeit, Parmigiano Reggiano P.D.O. (de échte Parmezaanse kaas) en extra vergine olijfolie. Dat ze bij Artigiana Genovese voor de beste smaak gaan, blijkt wel uit het feit dat ze de basilicum niet oogsten als deze op zijn grootst is, maar als deze nog een stuk kleiner is, omdat de basilicum dan op zijn best is. Het oogsten van de basilicum gebeurt bij zonsopkomst, om een nog optimalere smaak te bereiken. En dat verschil proef je!
Alle soorten pesto van Artigiana Genovese zijn verslavend lekker. De groene pesto’s (alla Genovese) zijn niet gepasteuriseerd, wat voor zover wij weten, uniek is. Om de pesto toch goed houdbaar te maken hebben de makers iets meer zout toegevoegd. Deze pesto’s doen denken aan versgemaakte pesto! Dat is bijzonder, want de meeste kant-en-klare pesto’s, die wel gepasteuriseerd zijn, hebben al snel een wat "spinazie-achtige" smaak. Bij de Pesto alla Genovese proef je echte, verse basilicum. En dan is er nog de Pesto Vegetale (zonder kaas), de rode pesto (met zongedroogde tomaten) en de rucola-pesto. Alle pesto’s zijn heel lekker door de pasta, maar ook op een broodje, toastje of als smaakmaker in sauzen en dressings.