Biologische Shiitake Koshin van TerraSana6x 25gBIO-keurmerk
Shiitake is een bijzondere, gedroogde paddenstoel. Paddenstoelen kunnen in Japan overvloedig groeien door het vochtige klimaat en de vele bergen. In het land zijn talloze soorten te vinden, maar shiitake is wel de bekendste en meeste gebruikte paddenstoelensoort in Japan.
Hoe groeit shiitake?Shiitake groeit op 15 jaar oude, eiken boomstammetjes in een frisse, schone en bosrijke omgeving. Door gaten te boren in de stam en deze te vullen met shiitake schimmels, ontstaat deze kostbare paddenstoel. Dankzij het droogproces naderhand krijgt shiitake een sterkere smaak en een stevigere bite. Extra gebruiksgemak én extra smaak dus.
Hoe gebruik je shiitake?Japanners gebruiken shiitake vooral in vlees- en stoofschotels en als basis voor een misosoepbouillon. Het bijzondere aan het toevoegen van shiitake is dat het de smaken van een gerecht niet overstemt, maar absorbeert. Dat zorgt voor een verfijnde, subtiele smaak- en textuurtoevoeging!
Ingrediënten:Gedroogde shiitake paddenstoelen*,
*Van biologische herkomst
Zie voor meer informatie de website van TerraSana.