• 100008577 Artikel nummer:
Dulce venganza van Dominio de Punctum, 12 x 500 ml
Merk
Dominio de Punctum
Keurmerk
Demeter
Land
Spanje
Inhoud
500 ml
Minimumafname
12
Adviesprijs per stuk
€ 9,05 (excl. 21% BTW)
€ 10,95
( incl. 21% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 108,60 (excl. 21% BTW)
€ 131,40
( incl. 21% BTW)
Korting
5%
Aanbieding
€ 103,22 (excl. 21% BTW)
€ 124,90
( incl. 21% BTW) 

Biologische Dulce venganza van Dominio de Punctum

12 x 500 ml

Demeter-keurmerk

Deze heerlijk zoete dessertwijn is helder goud van kleur en gemaakt van de laatste oogst Chardonnay druiven. Met de geur van perzik, lychee en vanille.

druiven**

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

Het Demeter keurmerk: Wat houdt dat in?

Demeter is de godin van de vruchtbaarheid. Haar naam is niet voor niets verkozen tot keurmerk van producten uit de biodynamische landbouw.
Bodemvruchtbaarheid en versterking van de natuurlijke groei staan centraal in de bd-landbouw. Net als in de biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Maar Demeter-boeren gaan verder: 100% biologisch. Er wordt gebruik gemaakt van vercomposteerde biologische mest, biologisch stro en biodynamisch veevoer van eigen bedrijf.
Demeter-boeren gaan ook op andere terreinen een stap verder: 100% dynamisch.

De bodem

De bodem kun je zien als een levend organisme. Demeter-boeren bemesten dan ook om de bodem te voeden. Dat gebeurt onder meer met gecomposteerde mest. Deze mest wordt opgenomen door het bodemleven. Langzaam komen dan voedingsstoffen vrij voor de planten. Verse mest wordt direct door de planten opgenomen.

Daarnaast werken Demeter-boeren met een ruime vruchtwisseling. Dit betekent dat een gewas maar eens in de vijf tot zeven jaar op hetzelfde stuk grond mag worden verbouwd. Op Demeter-bedrijven zie je daarom meestal een ruime diversiteit aan gewassen. Zo neemt de vitaliteit en weerbaarheid van planten toe en de kans op ziekten en plagen af.
Demeter-producten krijgen de tijd om te groeien en om af te rijpen. In de bd-landbouw wordt met speciale preparaten gewerkt om de levenskracht van de producten te ondersteunen.

Planten en dieren

Voor Demeter-boeren hebben planten en dieren allemaal hun eigen karakter. Dit karakter wordt behouden of zelfs versterkt. Koeien houden hun horens. Kippen houden hun snavels. En er wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van zaadvaste rassen. Dit zijn planten die zich door eigen zaadproductie kunnen voortplanten. Evenwichtige planten die volwassen kunnen worden. Dat geeft voeding met karakter. Vol met levenskracht.

De mens

Ook alle boeren zijn verschillend. Iedere boer gaat zijn eigen ontwikkelingsweg. En die heeft een wisselwerking met de bedrijfsvoering. Bd-boeren kunnen daarbij worden ondersteund door een coach in het project BD-Beroepsontwikkeling van de BD-Vereniging.

Biologische Dulce venganza, Dominio de Punctum, Demeter-keurmerk, 8437014636192, aanbieding, voordeel, korting, biowinkel, natuurvoedingswinkel, natuurwinkel, eko, eco, kopen, dessertwijn, rode wijn, spaanse dessertwijn

Fabrikanten