• 100024264 Artikel nummer:
Clairette de die aoc van Jaillance, 6 x 750 ml
Merk
Jaillance
Keurmerk
Demeter
Land
Frankrijk
Inhoud
750 ml
Minimumafname
6
Adviesprijs per stuk
€ 8,22 (excl. 21% BTW)
€ 9,95
( incl. 21% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 49,34 (excl. 21% BTW)
€ 59,70
( incl. 21% BTW)
Korting
7%
Aanbieding
€ 45,87 (excl. 21% BTW)
€ 55,50
( incl. 21% BTW) 

Biologische Clairette de die aoc van Jaillance

6 x 750 ml

Demeter-keurmerk

De Clairette de Die ligt in de zonnige omgeving van de Dr?me Vallei (Rh?ne), tussen de Alpen en Provence. De druiven groeien op een hoogte tot 700 meter op klei en kalksteengronden. Daniel Rolland en zijn zoon David zorgen goed voor hun wijngaarden en dat proef je terug in deze biodynamische cuv?e. Gemaakt van 80% muscat blanc petits grains 80% en 20% clairette blanche.

Een fijne bubbel die ruikt naar passievrucht, lychee en zwarte bes. Qua smaak licht en evenwichtig waarin je zwarte bessen en earl grey thee proeft.

druiven**.

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

Het Demeter keurmerk: Wat houdt dat in?

Demeter is de godin van de vruchtbaarheid. Haar naam is niet voor niets verkozen tot keurmerk van producten uit de biodynamische landbouw.
Bodemvruchtbaarheid en versterking van de natuurlijke groei staan centraal in de bd-landbouw. Net als in de biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Maar Demeter-boeren gaan verder: 100% biologisch. Er wordt gebruik gemaakt van vercomposteerde biologische mest, biologisch stro en biodynamisch veevoer van eigen bedrijf.
Demeter-boeren gaan ook op andere terreinen een stap verder: 100% dynamisch.

De bodem

De bodem kun je zien als een levend organisme. Demeter-boeren bemesten dan ook om de bodem te voeden. Dat gebeurt onder meer met gecomposteerde mest. Deze mest wordt opgenomen door het bodemleven. Langzaam komen dan voedingsstoffen vrij voor de planten. Verse mest wordt direct door de planten opgenomen.

Daarnaast werken Demeter-boeren met een ruime vruchtwisseling. Dit betekent dat een gewas maar eens in de vijf tot zeven jaar op hetzelfde stuk grond mag worden verbouwd. Op Demeter-bedrijven zie je daarom meestal een ruime diversiteit aan gewassen. Zo neemt de vitaliteit en weerbaarheid van planten toe en de kans op ziekten en plagen af.
Demeter-producten krijgen de tijd om te groeien en om af te rijpen. In de bd-landbouw wordt met speciale preparaten gewerkt om de levenskracht van de producten te ondersteunen.

Planten en dieren

Voor Demeter-boeren hebben planten en dieren allemaal hun eigen karakter. Dit karakter wordt behouden of zelfs versterkt. Koeien houden hun horens. Kippen houden hun snavels. En er wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van zaadvaste rassen. Dit zijn planten die zich door eigen zaadproductie kunnen voortplanten. Evenwichtige planten die volwassen kunnen worden. Dat geeft voeding met karakter. Vol met levenskracht.

De mens

Ook alle boeren zijn verschillend. Iedere boer gaat zijn eigen ontwikkelingsweg. En die heeft een wisselwerking met de bedrijfsvoering. Bd-boeren kunnen daarbij worden ondersteund door een coach in het project BD-Beroepsontwikkeling van de BD-Vereniging.

Biologische Clairette de die aoc, Jaillance, Demeter-keurmerk, 3416140121678, aanbieding, voordeel, korting, witte wijn, frankrijk, cuvee

Fabrikanten