Biologische Kokosroom van Onoff spices!12x 160 mlBio-keurmerkKokosroom is een onmisbaar ingrediënt in de Thaise keuken. Zo wordt het gebruikt bij de bereiding van Thaise curry’s en is het de basis van de Thaise tom kha soep.De meeste Nederlanders kennen kokosmelk, maar weten vaak niet dat er een verschil is tussen kokosroom en kokosmelk. Vraag een willekeurige Thai hiernaar en zij zullen direct wijzen op het grote verschil in smaak en kwaliteit. Kokosroom wordt geproduceerd door het witte vruchtvlees van de kokosnoot te vermalen en te dompelen in water. Het vet uit het kokosvlees trekt dan in het water. Dit vocht wordt daarna nog een aantal keren over het kokosvlees gegoten, waardoor de room ontstaat. Deze room heeft hierdoor altijd een vetgehalte van minimaal twintig procent. Kokosmelk wordt gemaakt door het al eerder voor de kokosroom gebruikte kokosvlees nogmaals te gebruiken. Het vetgehalte van kokosmelk is daardoor altijd een stuk lager, tot soms zelfs maar vijf procent. Omdat kokosroom gewonnen wordt uit de eerste productie en kokosmelk uit de tweede productie, is ook de smaak van kokosroom veel puurder en authentieker. Voor meer informatie zie :onoff spices