Biologische Colombia espresso beans van Boot Koffie
6 x 250 g
BIO-keurmerk
Koffieplantage: Kachalu boerenorganisatie. De koffiestruiken worden verbouwd in het beschermde Kachalu woud op een hoogte van 1100 tot 1900 meter, provincie Santander, Oiba.
Smaakindicatie: Karamel, chocolade, amandel, druif
Achtergrond: De Kachalu communiteit van koffieboeren in het departement Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is ��n van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote vari�teit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. De Kachalu, wat hoop betekent, heeft verschillende eervolle prijzen ontvangen voor de beste �rainforest� koffie. Wij ondersteunen er projecten voor educatie en kwaliteitsverbetering. Boot Koffie heeft de Kachalu co�peratie 7 jaren lang extra ondersteund met een geldelijke bijdrage voor educatieprojecten. Boot Brander Rick Maas bezocht in december tijdens de nieuwe oogst een aantal boeren van de Kachalu co�peratie.