Biologische Bruin brood havermix van Lisa`s choice
6 x 450 g
BIO-keurmerk
Glutenvrij keurmerkGlutenvrij biologisch bruin broodmix. Hierin zit maat liefst 44% haver, waardoor het een zeer vezelrijke broodmix is.
BereidingZelf toe te voegen: gist (droge minimaal. 14 tot 15 g), 380 gr lauw water (je kan eventueel 20 gr water vervangen door ei voor een wat lichter, smeuïger brood), 40 gr zonnebloemolie of olijfolie, ook nodig: bakvorm met ± 1000 ml inhoud bekleed met bakpapier, of broodbak machine met een glutenvrij programma.
Bereiding ovenLos de gist op in het lauwe water in een mengkom (als je ei wil toevoegen kan je het best 380 gr water gebruiken)
doe de meelmix in een mengkom (en evt. een ei), alles gedurende ± 3 min goed kneden/mixen , voeg tijdens het kneden het gist-water mengsel en de zonnebloemolie of olijfolie toe en kneed/mix goed door.
Giet nu het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier en dek het af met een theedoek of laat het rijzen in de oven op 30 graden (zonder de oven open te doen doorgaan met afbakken)
Laat het deeg ± 30-40 min rijzen op een warme plek en verwarm de over voor op 180/190 graden ( als je het deeg laat rijzen in de oven deze niet voorverwarmen maar gewoon doorgaan met afbakken)
± 40 min afbakken in de oven
Bereiding broodbakmachineDoe de Bruinbroodmix in de broodbakmachine vorm, en los ondertussen de gist in lauw water op
Stel vervolgens de broodbakmachine in op het gluten vrije bakprogramma (meestal ± 3 uur), voeg het gist-water -olie en eventueel ei mengsel toe en zet de machine aan.