Biologische Tamari double strenght van Clearspring
6 x 150 ml
BIO-keurmerk
De bekroonde Tamari-sojasaus met dubbele sterkte van Clearspring heet nu biologische Japanse Yaemon Tamari-sojasaus.Ze hebben de naam bijgewerkt om de zeer unieke geschiedenis en het vakmanschap van de Yaemon-familieproducent te vieren, die deze uitzonderlijke sojasaus sinds 1871 maakt.
Clearspring Organic Tamari is een glutenvrije sojasaus met dubbele sterkte gemaakt van biologische hele sojabonen en gebruikt twee keer zoveel bonen voor elke fles als gewone sojasauzen. Dit hoge aandeel sojabonen zorgt voor een zachtere en evenwichtigere smaak. Gemaakt volgens een 500 jaar oud recept met behulp van traditionele processen en apparatuur die van generatie op generatie worden doorgegeven en natuurlijk gefermenteerd en gedurende twee zomers gerijpt in cederhouten vaten. Clearspring biologische Japanse Tamari-sojasaus heeft een bekroonde smaak die rijk, vol, complex en geconcentreerd is, maar nooit overweldigend. Het is perfect als dipsaus, als traditionele begeleiding bij sushi en sashimi, en kan worden gebruikt als kruiderij om een diepere, hartige smaak te geven aan saladedressings, marinades, sauzen, roerbakgerechten en gekookte groentegerechten.
Sojasaus is essentieel in een winkelkast en wordt gebruikt als ingrediënt in verschillende gerechten, maar hoe belangrijk is de kwaliteit van de sojasaus die je gebruikt? Kan een goedkoop alternatief net zo goed zijn? Het korte antwoord is nee. Voor een authentieke Japanse smaak met maximale smaak, is het de moeite waard om te investeren in een hoogwaardige sojasaus zoals de Clearspring Organic Tamari - een beetje zal een lange weg gaan.
Clearspring Biologische Japanse Tamari Sojasaus is zuivelvrij, eivrij, lactosevrij, glutenvrij, biologisch en veganistisch.
Een klein deel van geroosterd gerstemeel wordt gebruikt bij het maken van Clearspring Organic Tamari Sojasaus. In het licht van de uitgevoerde glutentesten kunnen we echter bevestigen dat de lange fermentatie- en verouderingsprocessen die deze biologische Tamari-sojasaus ondergaat, de gluteneiwitten in de gerst elimineert. Naar aanleiding van dit resultaat heeft de Celiac Society besloten om Clearspring Organic Tamari Soya Sauce op te nemen in hun glutenvrije directory.