• 405003211 Artikel nummer:
Shoyu soyasaus less salt (minder zout) van Lima, 6x 250 ml
Merk
Lima
Keurmerk
BIO
Land
België
Inhoud
250 ml
Minimumafname
6
Adviesprijs per stuk
€ 5,50 (excl. 9% BTW)
€ 5,99
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 32,97 (excl. 9% BTW)
€ 35,94
( incl. 9% BTW)
Korting
3%
Aanbieding
€ 32,02 (excl. 9% BTW)
€ 34,90
( incl. 9% BTW) 

Biologische Shoyu Soyasaus Less Salt (Minder Zout) van Lima

6x 250 ml

Bio-keurmerk

In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu en Tamari, sinds eeuwen bekend als de ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd. Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is. Shoyu heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is Shoyu een goede bron van mineralen als Kalium en Magnesium en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja en van de tarwe om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, suikers. Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Sojasaus bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.

Gebruik: Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.

Water, SOJA*, TARWE*, Zeezout, Alcohol**, Azijn**, Zuurteregelaar: MELKzuur A. Oryzae, * = Biologisch,

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.
Lima, Biologische Shoyu less salrt, minder zout, , shoyu, soyasaus, smaakmaker, biovoordeel, korting, 5411788046244, aanbieding, extra voordelig, goedkoop
Allergeen
Waarde
Cacao
Gegarandeerd niet aanwezig
Ei
Gegarandeerd niet aanwezig
Glutamaat
Aanwezig
Gluten
Aanwezig
Kippenvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Koriander
Gegarandeerd niet aanwezig
Lactose
Gegarandeerd niet aanwezig
Lupine
Gegarandeerd niet aanwezig
Maïs
Gegarandeerd niet aanwezig
Melk
Gegarandeerd niet aanwezig
Mosterd
Gegarandeerd niet aanwezig
Noten
Gegarandeerd niet aanwezig
Peulvruchten
Aanwezig
Pindas
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Rundvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Sesam
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Soja
Aanwezig
Sulfieten
Gegarandeerd niet aanwezig
Varkensvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Selderij
Receptuurvrij (sporen zijn mogelijk)
Schaaldieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Vis
Gegarandeerd niet aanwezig
Weekdieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Wortel
Gegarandeerd niet aanwezig
Rauwemelk
Nee
Vegetarisch
Ja
Veganistisch
Ja
Fair
Geen informatie beschikbaar
Voedingswaarden per 100 gram of 100 ml *
Energie
2064 kJ
Energie
494 kcal
Eiwit
9,00 gram
Koolhydraten
36,20 gram
Suikers
21,90 gram
Vet
35,90 gram
Vet verzadigd
22,70 gram
Voedingsvezel
0,20 gram
Zout
0,00 gram
* = n.b. = niet beschikbaar

Fabrikanten