• 405000634 Artikel nummer:
Shoyu classic mild van Lima, 6x 500 ml
Merk
Lima
Keurmerk
BIO
Land
Verenigde Staten
Inhoud
500 ml
Minimumafname
6
Adviesprijs per stuk
€ 5,31 (excl. 9% BTW)
€ 5,79
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 31,87 (excl. 9% BTW)
€ 34,74
( incl. 9% BTW)
Korting
10%
Aanbieding
€ 28,90 (excl. 9% BTW)
€ 31,50
( incl. 9% BTW) 

Biologische Shoyu Classic Mild van Lima

6x 500 ml

Bio-keurmerk

In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu en Tamari, sinds eeuwen bekend als de ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd. Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is. Shoyu heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is Shoyu een goede bron van mineralen als Kalium en Magnesium en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja en van de tarwe om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, suikers. Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Sojasaus bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.

Gebruik: Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.

Voor meer informatie zie de website van Lima

Allergeen
Waarde
Cacao
Gegarandeerd niet aanwezig
Ei
Gegarandeerd niet aanwezig
Glutamaat
Gegarandeerd niet aanwezig
Gluten
Aanwezig
Kippenvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Koriander
Gegarandeerd niet aanwezig
Lactose
Gegarandeerd niet aanwezig
Lupine
Gegarandeerd niet aanwezig
Maïs
Gegarandeerd niet aanwezig
Melk
Gegarandeerd niet aanwezig
Mosterd
Gegarandeerd niet aanwezig
Noten
Gegarandeerd niet aanwezig
Peulvruchten
Aanwezig
Pindas
Gegarandeerd niet aanwezig
Rundvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Sesam
Gegarandeerd niet aanwezig
Soja
Aanwezig
Sulfieten
Gegarandeerd niet aanwezig
Varkensvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Selderij
Gegarandeerd niet aanwezig
Schaaldieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Vis
Gegarandeerd niet aanwezig
Weekdieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Wortel
Gegarandeerd niet aanwezig
Rauwemelk
Geen informatie beschikbaar
Vegetarisch
Ja
Veganistisch
Ja
Fair
Geen informatie beschikbaar
Voedingswaarden per 100 gram of 100 ml *
Energie
315 kJ
Energie
75 kcal
Eiwit
9,60 gram
Koolhydraten
4,90 gram
Suikers
1,50 gram
Vet
0,10 gram
Vet verzadigd
0,00 gram
Voedingsvezel
0,90 gram
Zout
14,00 gram
* = n.b. = niet beschikbaar

Anderen keken ook naar deze producten

Fabrikanten