• 405006838 Artikel nummer:
Shiro miso sweet van TerraSana, 6x 250g
Merk
TerraSana
Keurmerk
BIO
Land
Japan
Inhoud
250 g
Minimumafname
6
Adviesprijs per stuk
€ 6,60 (excl. 9% BTW)
€ 7,19
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 39,58 (excl. 9% BTW)
€ 43,14
( incl. 9% BTW)
Korting
10%
Aanbieding
€ 35,69 (excl. 9% BTW)
€ 38,90
( incl. 9% BTW) 

Biologische Shiro Miso Sweet van TerraSana

6x 250 g

BIO-keurmerk

Shiro miso is een jonge, lichtgele miso die gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen en witte rijst. Doordat het fermentatieproces maar twee tot zes weken duurt en omdat de actieve kojifermentatie alleen op de rijst plaatsvindt, is de smaak mild en iets zoetig. Wel proef je umami ook goed terug in shiro miso.

Hoe wordt shiro miso gemaakt?
Deze biologische shiro miso wordt bereid door de gedreven Japanse familie Kanemitsu, die het ambacht van het maken van shiro miso tot in de puntjes beheerst. Deze vierde generatie brouwers heeft ambitie en wil de allerbeste zijn en blijven in het ambacht.

Lekker bij?
Shiro miso past goed bij wortelachtige groenten, gember en is heerlijk in de verwerking van snacks. Ook wordt shiro miso in Japan vaak gemengd met andere miso`s, zoals genmai, mugi of hatcho miso.

Gebruik
Gebruik als smaakmaker in (miso)soepen, vlees-, vis- en groentegerechten, of als basis voor sauzen. Lekker in combinatie met andere miso`s.

Bewaaradvies
Na opening in de koelkast bewaren.

Rijst*, water, SOJABONEN*, zeezout, koji-ferment, * = Biologisch

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

Welke miso''s - Japanse smaakmakers - er zijn?
Miso is een van de oudste en belangrijkste Japanse smaakmakers. De meeste Japanners ontbijten nog steeds met een kom misosoep. Miso heeft een onvergelijkbare, hartige, umami smaak en is door zijn veelzijdige inzetbaarheid een prachtige toevoeging aan de dagelijkse voeding!

Waar wordt miso van gemaakt?

Miso wordt gemaakt van sojabonen, al dan niet met (bruine of witte) rijst of gerst. De kleur zegt iets over de lengte van het fermentatieproces en de kracht van de smaak. Hoe donkerder de kleur, hoe langer de fermentatie en hoe krachtiger de smaak. Ook bij miso’s is het voor de brouwers de kunst om alle vijf de smaken naar boven te halen tijdens het productieproces: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Vooral het creëren van die perfecte umamismaak is iets waar Japanners meesters in zijn geworden!

Authentiek en ambachtelijk

Het mooiste aan miso is het langdurige fermentatieproces. Dit verraadt ambachtelijkheid, authentiteit en een hang naar het creëren van perfecte smaken.
 

De miso’s van TerraSana zijn niet alleen lekker, ze zijn ook écht Japans. Ze zijn stuk voor stuk bereid volgens eeuwenoude, ambachtelijke brouwmethoden, in kleine, Japanse familiebrouwerijen. Wat je proeft is authentiek, zuiver en onvergelijkbaar!

De soorten miso op een rijtje

Genmai miso
Genmai miso wordt gemaakt van sojabonen en ongepolijste bruine rijst en koji. Na de actieve fermentatie van drie dagen wordt het mengsel in cederhouten vaten gelegd en afgedekt met jute doeken en stenen. Het gewicht van deze stenen is enorm: ongeveer een derde van het gewicht aan miso in het vat. In deze vaten fermenteert genmai miso minimaal 18 maanden onder de charismatische handen van onze Japanse ervaringsdeskundigen. Genmai miso heeft een gemiddeld krachtige smaak, waardoor het ideaal is als basis voor misosoepen, vis- en groentegerechten, sauzen en dressings.Mugi miso
Mugi miso wordt gemaakt van sojabonen en gerst en gaat een soortgelijk proces door als genmai miso. Qua smaak ligt mugi miso tussen genmai en hatcho miso in. Mugi miso doet het vooral goed bij groenten, tofu en zeewier. Omdat de smaak het meest herkenbaar voor Europeanen, kun je mugi miso ook oed in westerse maaltijden gebruiken. Mugi miso gaat een fermentatieproces door van 12 tot 18 maanden.Hatcho miso
Hatcho miso wordt gemaakt van sojabonen en is dan ook glutenvrij. De brouwers weken en stomen de sojabonen, vermengen ze met koji en laten ze vervolgens met behulp van vocht en warmte drie dagen fermenteren. Dan bereiden de brouwers drie licht verschillende misorecepturen, gemaakt met meer of minder vocht en zout. Deze drie soorten mengsels leggen ze in drie dikke lagen in een cederhouten vat. Dit vat staat op blokken steen boven een zanderige aarde. Expres, want volgens meesterbrouwer Asai houdt beton de aardse stralen, en daardoor de fermentatie, tegen. Dan dekken de brouwers de vaten af met jute doeken en een piramideachtige stapel rivierstenen, met een gewicht van maar liefst 50% van het gewicht aan miso in het vat. Dit kan oplopen tot, hou je vast, 4000 kg aan stenen (p.7)!

Daarnaast is het opstapelen van de stenen en het maken van de volmaakte piramide een handmatige klus die jarenlange ervaring vereist. Een vak apart! Hatcho miso gaat een fermentatietijd door van minimaal twee jaar, en dat proef je! Hatcho miso is de krachtigste van de miso’s en leent zich uitstekend voor misosoepen. Het voegt een heerlijke, karakteristieke Japanse smaak toe aan zeevruchten en (gegrilde) groenten.

Tip
Mix hatcho miso eens met pindakaas: zo ontstaat een bijzondere en verslavende Japanse spread!

Shiro miso
Shiro miso is een witte, jonge miso die erg veelzijdig inzetbaar is. De fermentatietijd is kort in vergelijking met de andere miso’s: maar twee tot zes weken. Shiro miso heeft een milde, iets zoetige smaak en past goed bij wortelachtige groenten, gember en is heerlijk in de verwerking van snacks.

Wist je dat?
Veel Japanners met 1/3 deel shiro miso, 1/3 deel mirin en 1/3 deel amazake een heerlijke zoete, smaakvolle saus maken?

biologische Shiro miso sweet, TerraSana, 8713576000399, aanbieding, extra voordelig, voordeel, korting
Allergeen
Waarde
Cacao
Gegarandeerd niet aanwezig
Ei
Gegarandeerd niet aanwezig
Glutamaat
Gegarandeerd niet aanwezig
Gluten
Gegarandeerd niet aanwezig
Kippenvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Koriander
Gegarandeerd niet aanwezig
Lactose
Gegarandeerd niet aanwezig
Lupine
Gegarandeerd niet aanwezig
Maïs
Gegarandeerd niet aanwezig
Melk
Gegarandeerd niet aanwezig
Mosterd
Gegarandeerd niet aanwezig
Noten
Gegarandeerd niet aanwezig
Peulvruchten
Gegarandeerd niet aanwezig
Pindas
Gegarandeerd niet aanwezig
Rundvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Sesam
Gegarandeerd niet aanwezig
Soja
Aanwezig
Sulfieten
Gegarandeerd niet aanwezig
Varkensvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Selderij
Gegarandeerd niet aanwezig
Schaaldieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Vis
Gegarandeerd niet aanwezig
Weekdieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Wortel
Gegarandeerd niet aanwezig
Rauwemelk
Geen informatie beschikbaar
Vegetarisch
Ja
Veganistisch
Ja
Fair
Geen informatie beschikbaar
Voedingswaarden per 100 gram of 100 ml *
Energie
745 kJ
Energie
177 kcal
Eiwit
10,90 gram
Koolhydraten
20,20 gram
Suikers
17,20 gram
Vet
4,40 gram
Vet verzadigd
0,60 gram
Voedingsvezel
6,70 gram
Zout
5,50 gram
* = n.b. = niet beschikbaar

Fabrikanten