Biologische Heidehoning Crème van de Traay6 glazen potten, 350 grBio-keurmerk
Heidehoning wordt wel de koningin onder de honingsoorten genoemd dankzij haar mooie geleiachtige textuur en kruidige, krachtige smaak. Voor deze honing verzamelen de bijen nectar van Calluna heidevelden in het zuidoosten van Noorwegen. Door de korte zomers moeten de bijen in Noorwegen in minder tijd meer honing verzamelen. Gelukkig zijn in Noorwegen de dagen in de zomer veel langer. De Noorse Heidehoning is een echte snoephoning, lekker om van een lepeltje te eten. Het combineert goed met een blokje kaas, yoghurt of op brood. Indien de honing kristalliseert, zet de pot dan in handwarm water.Honing is een product van de natuur uit het gebied van zon en bloemen. De Traay is er trots op dat zij als eerste biologische honing heeft geïntroduceerd in Nederland met het EKO-keurmerk. Dit unieke assortiment biologische honingsoorten is zoals honing op haar best kan zijn. De Traay biologische honing voldoet aan een aantal belangrijke eisen:
De bijen verzamelen hun nectar in de ongerepte natuur, waar geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, minimaal 7 kilometer van industrie of verkeer
De behandeling van de bijenvolkeren is gericht op het voorkomen van ziekte. Een eventuele bijenziekte wordt op natuurlijke wijze bestreden, bijvoorbeeld met etherische oliën
De bijen overwinteren op hun eigen honing
De bijenkasten bestaan uit natuurlijke materialen en de raten bestaan uitsluitend uit bijenwas
Zie voor meer informatie de website van de Traay