• 100070959 Artikel nummer:
Hair colour black van Khadi, 1x 100 g
Merk
Khadi
Keurmerk
BDIH
Land
India
Inhoud
100 g
Minimumafname
1
Adviesprijs per stuk
€ 10,79 (excl. 21% BTW)
€ 13,05
( incl. 21% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 10,79 (excl. 21% BTW)
€ 13,05
( incl. 21% BTW)
Korting
12%
Aanbieding
€ 9,50 (excl. 21% BTW)
€ 11,50
( incl. 21% BTW) 

Natuurlijke Hair Colour Black van Khadi

1x 100 g

BDIH-keurmerk

Zwarte plantaardige henna haarverf dat een donkere of zwarte kleuring geeft aan middenbruin, donkerbruin en zwart haar. Niet om grijs, blond en lichtbruin haar te kleuren, in dat geval voorkleuren met henna rood!

Ingredienten
Indigofera Tinctoria (Indigo) - Lawsonia Inermis (Henna) - Emblica Officinalis (Amla)

Gebruik
De inwerktijd kan variëren van 30 minuten tot 2 uur.
Probeer vooraf welke inwerktijd voor jouw haar het beste is, gebruik een plukje haar (uit je borstel of neem wat mee als je bij de kapper bent geweest) om te testen.
•Hoe langer de inwerktijd, hoe donkerder en intenser het kleurresultaat.
•Voor optimaal kleurresultaat mengen met water van 50°C
•Roer 100gr haarverf plus 50 gram zout (stabiliseert de kleur) met warm water van 50°C tot een dikvloeibare gelijkmatige pasta.
•Inwerktijd 30 - 120 minuten: Breng de verfpasta van 50°C aan op het haar, dek het haar af met plastic folie/kapje.

Let op:
•Zorg ervoor dat je haar voor het verven volledig vrij is van siliconen, vuil en buildup.
•Aanbrengen op schoongewassen, handdoekdroog haar (voor het verven geen conditioner gebruiken).
•Uitspoelen met veel warm water.
•Gebruik na het verven geen shampoo, conditioner of fohn gedurende 1 tot 4 dagen (hoe langer, hoe beter de kleur fixeert).
•Gebruik geen metalen lepels, bakjes e.d.
•Haar dat is geverfd met henna kan niet chemisch gebleekt worden.

 

INCI: Indigofera Tinctoria (Indigo), Lawsonia Inermis (Henna), Emblica Officinalis (Amla).

Khadi – Ayurvedische cosmetica uit India.

Het Duitse bedrijf Khadi bevindt zich in Rinteln, aan de rivier de Weser. Het bedrijf is in 2007 opgericht en is sindsdien alsmaar aan het groeien. De oprichter van Khadi is Oliver Giese. Hij kwam in aanraking met ayurvedische producten toen hij op reis ging naar India, daar een Indiase vrouw ontmoette en van haar leerde hoe effectief ayurvedische producten zijn. Ze besloten toen dat ze deze ook in Duitsland wilden aanbieden. Het assortiment is stap voor stap ontwikkeld. De producten zijn tot stand gekomen op basis van ayurvedische kennis van duizenden jaren over het holistische gebruik van kruiden en planten en hun effect op de mensen.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een manier van leven. Alle producten van Khadi worden in deze traditie – de oudste ter wereld – gemaakt. De naam Ayurveda laat zich letterlijk vertalen als “kennis van levenskracht”. Ayurveda en westerse kruidengeneeskunde verschillen op veel vlakken. In westerse kruidengeneeskunde wordt een kruid gekwalificeerd op basis van zijn chemische eigenschappen. Ayurveda kwalificeert kruiden op basis van al hun eigenschappen en is holistisch. Ook kijkt het naar de effecten van de verschillende delen van de plant, zoals de zaden, bladeren, bloemen, fruit, bast en wortels, aangezien deze allemaal verschillende eigenschappen hebben. Planten bevatten een complex mengsel van stoffen die de unieke eigenschap hebben een meervoud van symptomen te kunnen behandelen. De totale therapeutische waarde van kruiden is afkomstig van deze interne complexe structuur en de interacties van de diverse plantcomponenten met het lichaam, dus niet maar van één specifieke stof. Daarom wordt in de Ayurveda de plant in zijn geheel gebruikt, zowel bij intern als extern gebruik.

De Khadi Herbal Hair Colours worden steeds populairder bij mensen die geen conventionele haarverf willen gebruiken, maar hun haar op een natuurlijke wijze willen kleuren. De verven worden over het algemeen zeer goed verdragen door de gevoelige huid.

Khadi haarverven zijn een natuurlijke manier om je haar kleur, glans en meer volume te geven. De haarkleuren bevatten, afhankelijk van de kleur, verschillende hoeveelheden Henna, Amla, Cassia en Indigo. Daarnaast is er een neutrale henna, de Cassia. Deze is verzorgend voor het haar en geeft licht haar een goudblonde tint.

Alle Khadi haarkleuringen zijn uiterst zacht voor mens en milieu en geheel vrij van petrochemische stoffen. Ze bestaan uit puur plantaardige bestanddelen, zonder synthetische kleurstoffen en geurstoffen, en zonder conserveringsmiddelen, peroxiden en ammoniak. De henna- en kruidenhaarkleuringen worden regelmatig getest in een laboratorium om de hoge kwaliteit te waarborgen. De resultaten zijn kleur-echt en ook grijze haren worden bedekt.

De haarkleuren zijn in 12 kleuren verkrijgbaar. Je kunt ook je eigen unieke kleur mengen door 2 of meer kleuren met elkaar te mengen. Het is aan te raden om eerst een test te doen op een haarstreng om te zien hoe de kleur uitpakt. Het legt een transparant laagje om het haar waardoor het haar niet lichter kleurt. Het uiteindelijke kleurresultaat is dus afhankelijk van de originele haarkleur. De inwerktijd is, afhankelijk van de haardikte en het gewenste kleurresultaat, 30 minuten tot 2 uur. De kleuringen dienen bij een optimale temperatuur worden klaargemaakt. De temperatuur van de mengvloeistof is met 50°C optimaal en deze mag niet worden verhoogd omdat de kleur dan geler wordt. Om de juiste temperatuur van 50°C te bepalen, is een thermometer bij ons te bestellen.

KLEUREN:
Henna&Amla
Pure Henna Red
Pure Indigo
Natural Hazel
Light Brown
Dark Brown
Amla & Jathropa
Black
Senna
Golden Hint
Light Blond
Middle Blond

hair, colour, black, khadi, haarverf, zwart, bdih, dierproefvrij, keurmerk, natuurlijke, ecologische, cosmetica, per stuk, staffel, korting, aanbieding, biovoordeel, 4260378040176

Fabrikanten